Baránek: Médiá sú podplatené reklamou na očkovanie a vláda nepôjde sama proti sebe (VIDEO)
26 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Česká CNN odvysielala reportáž z olomouckého obchodného centra. V ňom zisťovali prítomnosť koronavírusu z povrchov, ktorých sa denne dotýkajú stovky ľudí. Na to zareagoval aj politický analytik Ján Baránek, pričom znovu poukázala na to, že vláda podpláca média.

"Tak ako to je? Ideme robiť paniku? Samozrejme. Médiá sú podplatené peniazmi za reklamu na očkovanie. A vláda, ktorá ich podplatila, nepôjde sama proti sebe. Takže tu máme uzavretý kruh korupcie, hlúposti, alebo fanatizmu," skonštatoval v úvode príspevku Baránek.

Reagoval tak na výsledky odberov vzoriek z povrchov ako sú držiaky na košíkoch či samoobslužné pokladne. Ide o povrchy v českom obchodnom centre, ktorých sa denne dotýkajú stovky až tisícky ľudí. Je tak zjavné, že v prípade výskytu vírusu a vysokého počtu nakazených by stopy po covide na povrchoch zostali.


Fanatika, hlupáka a zaplateného propagandistu nepresvedčíte

Baránek zdôrazňuje, že vláda a "ich" odborníci napriek reportáži nezmenia argumenty. Dôvodov vidí hneď niekoľko.

"Je evidentne jasné, že oni po dobrom skrátka neustúpia, lebo ich ani argumenty, ktoré odzneli vo videu vyššie nepresvedčia. Presvedčiť viete človeka, zvedavého s kritickým myslením. Nepresvedčíte ale fanatika, hlupáka a zaplateného propagandistu. Ten prvý vyznáva vieru, nie fakty, ten druhý skrátka na to nemá a ten tretí na tom zarába. Ako z tejto pasce von? O tom niekedy nabudúce. "Hrušky ešte nedozreli," uzavrel príspevok analytik Baránek.

Bukovský a Šuch: Pápežova návšteva je načasovaná úplne presne. Vláda mení všetky motívy na peniaze
26 | 08 | 2021 | Tibor Sipos