Západ sa opäť pozerá na Rusov s otvorenými ústami. Ciele ruských zbraní zažijú krvavé jatky!
25 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Rusi budú vedieť efektívnejšie likvidovať protivníkov zo vzduchu. Cieľ nebude mať prakticky žiadnu šancu prežiť, lebo bude pravdepodobne kompletne zlikvidovaný.



Zverejnili informácie o obrannom kontrakte

Ruské ministerstvo obrany schválilo rozpočet na vojenské letecké drony typu Lancet. Ich výrobca, koncern Kalašnikov to prezradil na fóre Army-2021, uviedla Ruská informačná agentúra Novosti. Lancety bude dodávať pre ruskú armádu ich dcérska spoločnosť ZALA Aero.
Utajenie netrvá večne, teraz príde verzia pre médiá

Podľa oficiálnych zverejnených informácií majú prebiehať vojenské skúšky. A až keď budú úspešné, tak ich Rusi zavedú do výzbroje. Rusi sú však známi tým, že keď uzrie informácia svetlo sveta, tak systém majú už dávno odskúšaný a zavedený do výzbroje. Skúšky mohli prebehnúť už dávno predtým, ako sa táto informácia dostala do ruskej tlačovej agentúry. Navyše keď vyjdú s niečím na verejnosť, tak časť zostáva v talóne a ďalšia časť na papieri v konštruktérskej kancelárii. Tento dron bol odprezentovaný verejnosti na výstave v lete 2019 ich výrobcom Kalašnikovom. Otázne zostáva, ako dlho už Rusi disponujú touto technológiou.
NATO bude mať problém

Podľa informácií, ktoré unikli, by malo ísť o najrýchlejší bezpilotný prostriedok na svete. Má dosahovať až 300km/h. Túto informáciu priniesla ruská televízia. Vojenský svet je však zvyknutý na to, že keď Rusi prezradia rýchlosť či iný takticko-technický údaj, tak tento nemusí byť konečný.



Inteligentný dron bude plniť nielen prieskumné, spojovacie a navigačné funkcie. Zároveň je určený aj na vysoko presné likvidovanie cieľov spôsobom kamikadze. Naletí na cieľ a vybuchne. Navyše ide podľa nich o lacné riešenie. Bude operovať vo vzduchu, ale bude schopný zlikvidovať pozemné, vzdušné i na vode sa pohybujúce ciele.

Tento dron nepotrebuje mať vybudovanú žiadnu infraštruktúru. Vzlietnuť môže prakticky kdekoľvek.  Z lietadla, z lode, od pechotnej jednotky či inej pozemnej jednotky. Navyše dokáže fungovať úplne autonómne.  Bude plniť funkciu takzvanej vzdušnej míny. Ako dlho dokáže operovať vo vzduchu, nie je isté. Niektorí vojenskí analytici odhadujú, že niekoľko dní. Môže operovať dňom i nocou a prakticky za každého počasia. Je ťažko identifikovateľný radarmi. Chceli by ste byť v koži amerického vojaka? Totiž on nikdy nebude vedieť, čo mu v tme lieta nad hlavou.

Čaputová sa narodila v 1973, napriek tomu si pamätá rok 1968 z rozprávania svojich rodičov!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si dnes pripomenula 21. august 1968, keď sem prišli vojská Varšavskej zmluvy. Túto skutočnosť oznámila na svojom Facebooku. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK