Radošinci aj L+S od septembra len pre zaočkovaných. Verejnosť je pobúrená
25 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Radošinské naivné divadlo prišlo s informáciou, že od septembra budú brány jeho kultúrneho stánku otvorené len pre plne zaočkovaných návštevníkov. Pripojili sa k radikálnemu kroku rovnako, ako aj Divadlo L+S, ktoré tiež pristúpilo na nebezpečnú hru segregácie. Od septembra budú môcť divadelné hry vidieť len "vyvolení" ľudia. 



Zábava len pre "zodpovedných"

S informáciou prišli dnes na svojej FB stránke. Pripojili sa k radikálnemu kroku rovnako, ako aj Divadlo L+S, ktoré tiež pristúpilo na nebezpečnú hru segregácie. Od septembra budú môcť divadelné hry vidieť len "vyvolení" ľudia. Už sa len môžeme domnievať, čo by si o tomto kroku myslela hviezda tejto scény pani Kolníková. Známy je jej výrok, že "Najhoršá kombinácia pre život sú mrchaví a sprostí".

Richard Müller zrušil svoj koncert v Galante, nesúhlasí s obmedzovaním ľudí
Richard Müller oznámil na svojej FB stránke, že z dôvodu neprimeraného obmedzovania návštevníkov zo strany mesta koncert v Galante ruší. Primátor mesta Peter Paška v tom má jasno, zábavy bolo už v Galante podľa neho dosť. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Sklamaní ľudia

Reakcie na FB nenechali na seba dlho čakať, sú plné rozčarovania. Za všetky vyberáme zopár najvýstižnejších.

Pani Mária píše: "Sklamali ste na celej čiare. Tešili sme sa k vám na ďalšie predstavenia, ale toto je podraz pre divákov. Podľahli ste tlaku vlády a teraz idete divákov deliť. Môžete, keď nebudete mat čo robiť alebo k vám prestanú chodiť ľudia. Nech vám tí zaočkovaní pomôžu prežiť. Je to hanba, lebo ľudia vás mali radi a sklamali ste. Neplačte, keď nebudete mať návštevnosť."

Radovan neskrýva sklamanie: "Sklamali ste ma veľmi. Toto by som od RND nečakal. Podľahli ste tlaku zo strany vlády, smutné no, bohužiaľ, realita, že aj vy budete robiť segregáciu vašich divákov."

Pani Milina je pobúrená, aj keď je sama zaočkovaná: "Pán Štepka, tak toto som od vás nečakala! Napriek tomu, že som zaočkovaná, viac do divadla nepôjdem. Veľmi ste ma sklamali, taký múdry človek a dá sa vovliecť do špinavých praktík našej vlády."

Otázne zostáva, kto koho nevyhnutne k životu potrebuje viac. Kultúra ľudí či ľudia kultúru? Na to vedia umelci odpoveď sami najlepšie.

Tým, čo na hru na "dobrých a zlých" či "rovných a rovnejších" nepristúpia, nemusí byť ľúto. Veď stačí prostá predstava hľadiska plného zarúškovaných, zaočkovaných, slobodných ľudí. Nie je vám smiešne?

Dag Daniš: Čakajú nás dramatické časy, vojna v polícii, žiadna kolektívna imunita a Afganistan
"Čakajú nás dramatické časy. Otázka dňa bude nudnejšia, ale dôležitejšia a zložitejšia: či sa na Slovensku potláča zločin zákonným spôsobom a v medziach práva. Alebo len tak, ako sme boli zvyknutí – politicky a inkvizične. V klanovom štýle ‘naši’... Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová