Progresívni bonzáci Hojsík a Šimečka dostali po nose! Strana európskych socialistov Smer nevylúči!
25 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Progresívni europoslanci Martin Hojsík s Michalom Šimečkom listom vyzvali Stranu európskych socialistov, aby vyhodili Smer zo svojich radov. List okrem nich podpísali ďalší europoslanci zo Slovenska. Výsledok? "Európski socialisti sa Fica zastali. Tvrdenia europoslancov označili za falošné," informuje Postoj.


Hojsík a Šimečka nedávno poslali list Strane európskych socialistov. Žiadali o vylúčenie strany SMER-SD z radov európskych socialistov. Vraj sa na Slovensku spájajú s "fašistami". K listu dvoch slovenských "hviezd" sa pridali aj ďalší. "Vladimír Bilčík a Michal Wiezik (Spolu), Lucia Ďuriš Nicholsonová (Obnovme Európu), Miriam Lexmann a Ivan Štefanec (KDH) a Peter Pollák (OĽaNO)," konkretizuje Postoj. Dôvodom vylúčenia malo byť, že SMER-SD organizuje 1. septembra protest proti očkovaniu spolu s ĽSNS a Republikou.

Laššáková: Progresívne deti slovenskej kaviarne klamú účelovo, bezcharakterne a nebezpečne
V najnovšom príspevku na sociálnej sieti sa právnička Judita Laššáková venuje nálepkovaniu progresívnymi europoslancami. Tentokrát nenálepkovali Uhríka, či Radačovského, ale najliberálnejšiu slovenskú europoslankyňu Moniku... Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Fico sa od Republiky dištancoval

Fico podľa portálu Postoj reagoval na iniciatívu skupiny slovenských europoslancov. "Martina Hojsíka označil za ‘slniečkarske, neoliberálne indivíduum’ a politické ‘no name’, píše Postoj. Fico na sociálnej sieti oznámil, že nie je žiadny organizačný výbor ani žiadna dohodnutá politická spolupráca s nikým.

Protesty podľa portálu Postoj boli zvolané stranou SMER - SD aj stranou Republika v rovnaký deň. Milan Uhrík napokon uviedol, že protest strany Republika sa začne o hodinu skôr.

Hovorca Strany európskych socialistov Robin Murphy podľa portálu Postoj pre Aktuality.sk potvrdil, že list dostali. Uviedol však, že si síce uvedomujú obvinenia politických odporcov Smeru v europarlamente, ale strana na útok reagovala. Tým je vec podľa Murphyho objasnená a tvrdenia z listu progresívnych bonzákov značil za falošné.

Pellegrini ide opäť do referendového boja!
Predsedu Hlasu SD Petra Pellegriniho zaviazalo predsedníctvo k zvýšenej aktivite. Informoval o tom dnes na tlačovke strany, ktorú zverejnili na svojej Facebookovej stránke. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik