Matovič zase klame, až sa mu z huby práši: Vraj lotéria nemala povzbudiť k očkovaniu, ale odmeniť. Ha!
25 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Matovič zase klame. Najnovšie hovorí, že očkovacia lotéria má odmeniť zaočkovaných, nie motivovať neočkovaných.


Týždne sa tejto téme venovali rôzni analytici aj laici. Hodnotil sa marketing, ciele aj milióny, ktoré majú byť minuté. Dokonca sa vyrátalo aj to, koľko štát ušetrí, ak sa zvýši počet zaočkovaných, ktorí budú výhrou motivovaní oproti liečbe nakazených v nemocniciach. Všetko je však inak. Dnes nám minister financií Igor Matovič oznámil zásadnú vec. O tej sme doposiaľ netušili.

„Lotéria nikdy nebola ohlásená ako prostriedok na zvýšenie zaočkovanosti. Lotéria bola ohlásená ako prostriedok na odmenu zaočkovaných,“ skonštatoval Matovič. Informáciu priniesol portál Pravda. Matovič si myslí, že sú to veľmi efektívne minuté peniaze, pretože zaočkovaní ľudia podľa jeho slov ušetria štátnemu rozpočtu stámilióny eur, informuje Pravda.

Smiešna účasť Slovákov na návšteve pápeža: Bude musieť vláda prehodnotiť podmienku očkovania?
25 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Slovensko nepostupuje správne v tom, ako sa chystá na tretiu vlnu pandémie

„Počet nových očkovaných ani v súvislosti s pápežom na Slovensku nestúpa, tak čo už taká lotéria sa môže pasovať a porovnávať s pápežom,“ podotkol podľa portálu Pravda šéf rezortu financií. A je presvedčený, že Slovensko nepostupuje správne v prípravách na tretiu vlnu pandémie. Je presvedčený, že Slovensko sa rozhodol niekto premoriť.
Ministerstvo zdravotníctva pýtalo peniaze na kampaň a žiadna nebeží

Za kampaň, ktorá sa týka zvýšenia povedomia o očkovaní môže podľa Matoviča ministerstvo zdravotníctva, ktorému Matovičov rezort peniaze poskytol, napriek tomu podľa neho žiadna spustená nebola.

Vyjadril sa aj k výhre pani Zuzany, ktorá prišla o 400 000 eur. Podľa portálu Pravda sa drží stanoviska, že na výhru má morálne právo, ale posledné slovo budú mať právnici, na ktorých stanovisko čaká a oznámiť by ho mohol už v priebehu tohto týždňa.

Rómovia Hegerovi: Buď chlap a postav sa divej Remišovej! Neodvolávaj štátnu tajomníčku Kumanovú!
25 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová