Žiak z SaS zabudol, že je poslancom NR SR: Robil reklamu Horalkám, teraz bude čeliť pokute
24 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
"Neviete, prečo mám chuť na Horalku?" Pýtal sa Žiak na svojom facebookovom profile. Od opozičného poslanca Ondreja Ďuricu však dostane odpoveď v podobe podnetu na udelenie pokuty. Žiak asi zabudol, že je poslancom.

Uviedol to Ďuricov straník z Republiky Milan Uhrík na sociálnych sieťach. "Ondrej Ďurica podáva ako člen Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií disciplinárny podnet na poslanca Miroslava Žiaka (SaS)," napísal. Žiak jasne propagoval známy potravinársky výrobok len preto, že jeho výrobca sa na adresu nezaočkovaných ľudí vyjadril, že "majú sedieť doma".



Žiak však nebol jediný, pripojila sa k nemu napríklad jeho straníčka Jana Bittó Cigániková, avšak tá si dala pozor na to, aby nepropagovala tak "okato". Na rozdiel od Žiaka totiž nemala na snímke s Horalkami obal a ani nikde neodznel názov produktu. Jej zámer podporiť zaočkovaných a tým aj diskrimináciu obyvateľstva však bol viac ako zreteľný.

"Pripomínam, že poslanci majú zo zákona zakázané robiť akúkoľvek reklamu súkromným firmám a výrobkom a mnohí už boli za porušenie tohto pravidla v minulosti pokutovaní," uviedol Uhrík. "Propagovaním vybranej firmy poslanec znevýhodňuje nestranných poctivých podnikateľov, ktorí politické otázky verejne nekomentujú a svoju politickú náklonnosť nijako nevyjadrujú," uzavrel.

Draxler: Iba "bábková" vláda dychtivo slúži Ukrajine aj bez toho, aby z toho krajina aspoň niečo mala
24 | 08 | 2021 | Tibor Sipos