Na Mičovského list Matovičovi reagujú Draxler aj opozícia: "OĽaNO je výsmechom boja proti korupcii"
24 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Bývalý šéf rezortu pôdohospodárstva Ján Mičovský v otvorenom liste kritizuje svojho lídra aj celé hnutie OĽaNO. K tomu sa na sociálnych sieťach stihli vyjadriť opozičný poslanci Juraj Šutaj Eštok či Richard Takáč, ale aj exminister školstva Juraj Draxler.
Opúšťať začnú potápajúcu sa loď až pred voľbami

"Bývalý minister pôdohospodárstva Mičovský zverejnil dlhý, dlhý zoznam výčitiek voči hnutiu a osobne Igorovi. Sťažuje sa najmä na to, ako jeho nástupca, terajší minister Vlčan, kompletne vymietol z ministerstva ľudí, ktorých tam doviedol Mičovský. Okrem toho obviňuje vládu z rôznych lží," začína Draxler.

Podľa neho však nejde o akési "prisahanie" členov hnutia OĽaNO. To očakáva až pred voľbami. "Určite to nie je žiaden začiatok rebélie v hnutí. Nemyslím si, že po bývalom tenistovi a dnes poslancovi Krošlákovi, ktorý asi z klubu hnutia postupne odíde, a teraz Mičovskom, sa v dohľadnej dobe začnú búriť aj iní. Rozpadávať sa to začne až tesne pred koncom (voľbami), keď si niektorí ďalší uvedomia, že OĽaNO už veľa nových poslancov mať nebude, plus, že ak sa od hnutia nedištancujú, budú musieť roky chodiť po kanáloch," skonštatoval Draxler.


OĽaNO nie je žiadnym protikorupčným hnutím

Svoj názor a komentár si neodpustil ani opozičný poslanec Hlasu Matúš Šutaj Eštok. Príspevok začal slovami: "OĽaNO je výsmechom boja proti korupcii."

"Už som to povedal veľakrát - OĽaNO nie je žiadnym protikorupčným hnutím a dokazuje to konkrétnymi krokmi. Aktívna politika ‘našich ľudí’ v každom jednom rezorte, vyčíňanie dvorného advokáta OĽaNO Miškoviča za milión eur zo štátnych peňazí, zvalcovanie okresných úradov svojimi nominantmi, porušovanie princípov verejného obstarávania na každom jednom kroku, nulová transparentnosť napriek monštruóznym predvolebným sľubom. Teraz to pochopili aj vlastní. Verejná obžaloba Bielej vrany Mičovského. Príjemné čítanie," schvaľuje Eštok.


Plán obnovy sa poľnohospodárstvu otočil na Matovičovu pomstu

Poslanec zo Smeru Richard Takáč poukázal najmä na to, že poľnohospodárstvu celé mesiace bránil v rozvoji sám Matovič.

"Celé mesiace som kritizoval ministerstvo pôdohospodárstva. Pamätáte sa, ako som tvrdil, že minister je síce slušný a určite aj dobrý chlapík, ale politicky mu to vo funkcii nejde. A teraz napísal siahodlhý status, v ktorom to všetko priznáva. A žiada svojho straníckeho šéfa Matoviča, aby povedal, prečo sa tak deje. Jedna vec sú personálna šachová partia," uviedol smerák.



"Čo ma však zarazilo najviac, je priznanie, že plán obnovy sa poľnohospodárstvu otočil pre politickú pomstu Matoviča. A tu už prestáva akákoľvek sranda, akékoľvek politické súperenie. Veď len v rámci poslaneckého výboru pre poľnohospodárstvo sa dokážeme poslanci z opozície a koalície rozprávať, hľadať riešenia. A tu sa nám potvrdzuje, že poľnohospodárstvu celé mesiace bránil v rozvoji sám Matovič," uzatvára znepokojene.

Mičovský píše Matovičovi. Protikorupčný étos hnutia OĽaNO je fuč! Ostali len korupcia a lži!
Bývalý minister poľnohospodárstva za OĽaNO už nedokáže mlčať. Matovič podľa neho kryje korupciu. Protikorupčný étos hnutia OĽaNO je podľa MIčovského preč. A osobná nevraživosť Matoviča voči nemu sa začala, keď upozornil premiéra plagiátora, že by... Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Petra Demková