Lúpež ako na divokom západe. Ozbrojené komando však hovorilo po rusky
24 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Celkom slušne sa nabalili. Lúpež ako na divokom západe sa odohrala v Diakovciach neďaleko Šale. Trojica ozbrojených mužov pripravila majiteľov reštaurácie o peknú kôpku peňazí a aj šperky.


Divoký západ sa presúva na pokojný slovenský juhozápad. Aspoň zločin, ktorý sa odohral dnes skoro ráno v Diakovciach, tomu nasvedčuje. Ako informuje portál ereport.sk, trojica mužov prepadla majiteľov reštaurácie a obrala ich o peniaze aj šperky.

Lúpež sa stala dnes ráno v presne nezistenom čase, ale niekedy medzi 2.30 a 4.30 hod. Podľa polície sa traja po rusky hovoriaci páchatelia, každý navyše s krátkou guľovou zbraňou, dostali do priestorov objektu cez záhradu v dome poškodeného. Majiteľa s manželkou následne zviazali a pod hrozbou násilia ho prinútili vydať finančnú hotovosť vo výške 40 tisíc eur a šperky v hodnote asi 10 tisíc eur. Po lúpeži, pri ktorej nebol nikto zranený, odišli muži preč.  „Polícia v priebehu vyšetrovania nebude k prípadu poskytovať žiadne informácie,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Lúpež v parížskom klenotníctve spáchal ozbrojený maskovaný muž na kolobežke
Klenotníctvo Chaumet v Paríži, ktoré patrí k najprestížnejším a najstarším šperkárstvam vo Francúzsku, sa v utorok stalo obeťou ozbrojenej lúpeže, pričom boli odcudzené šperky v hodnote dva až tri milióny eur. Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR