Zemáka alias Bandurku v Chorvátsku prepustili na slobodu
23 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Chorvátske orgány prepustili takáčovca Mateja Z. v sobotu (21. 8.) zo zadržania na slobodu. TASR to potvrdila jeho advokátka Ivana Štefanková. Upozornil na to spravodajský portál televízie Joj noviny.sk. Matej Z. je obvinený v kauze manipulovania svedeckých výpovedí.


Zadržaný bol v piatok (20. 8.) po tom, čo sa zúčastnil na úkonoch súvisiacich s jeho žiadosťou o politický azyl v Chorvátsku. "Nemám ešte k dispozícii preložené rozhodnutie. Viem, že sa má v nejakých intervaloch hlásiť na polícii. Predpokladám, že nebude môcť vycestovať. Práve idem na Úrad inšpekčnej služby požiadať o výpoveď obvineného prostredníctvom telemosta alebo inými elektronickými prostriedkami," spresnila. Dodala, že konanie v súvislosti so žiadosťou o politický azyl Mateja Z. v Chorvátsku stále trvá.

Matej Z. je jedným z trojice obvinených svedkov v mediálne známych policajných kauzách. Okresný súd Bratislava III na neho vydal 11. augusta európsky zatýkací rozkaz. Csabu D. v tomto prípade odsúdili za krivú výpoveď na 32 mesiacov podmienečne s odkladom na päť rokov.

To­vá­reň na vý­ro­bu ka­júc­ni­kov (JUDr. Peter Šamko)
Komentár JUDr. Petra Šamka sudcu Krajského súdu v Bratislave (Právne listy) Čítať ďalej
23 | 08 | 2021 | Gabriel Matta