Záhadná smrť rodiny, ktorá zomrela počas turistiky
23 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Vyšetrovatelia zisťujú, či kvitnutie toxických rias malo za následok záhadnú smrť rodiny zo severnej Kalifornie. Na odľahlom turistickom chodníku sa našiel manželský pár, ich dieťa a rodinný pes, informuje portál Yahoo.


Oblasť v národnom lese Sierra, kde boli telá nájdené v utorok, bola označená za nebezpečnú lokalitu po tomto incidente. Úradníci zozačiatku zvažovali, či smrť nie je spojená s potenciálne toxickými plynmi zo starých baní v okolí.

Vyhlásenie o nebezpečnosti plynov však bolo v stredu odmietnuté a šerif okresu Mariposa Jeremy Briese uviedol, že neverí, že by na smrť rodiny mali vplyv bane.

"Je to veľmi neobvyklá a jedinečná situácia," uviedla Kristie Mitchellová, hovorkyňa kancelárie šerifa. "Neboli žiadne známky traumy, žiadna zjavná príčina smrti. Nebola tam žiadna správa o samovražde. "

John Gerrish, jeho manželka Ellen Chungová, ich 1-ročná dcéra Miju a ich pes boli nájdení mŕtvi na turistickom chodníku neďaleko Hite's Cove v národnom lese Sierra. V pondelok večer zmiznutie nahlásil ich rodinný priateľ.

Neprekonateľná urážka? Bojovníci Talibanu sa smejú Američanom
Elitná jednotka bojovníkov Talibanu s taktickým vybavením USA, ktoré zrejme zajali od ustupujúcich síl, pretvorila propagandistickú fotografiu. Mnohí Američania sú rozhorčení a považujú to za „neprekonateľnú urážku“, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Lukáš Leca


Telá boli prevezené ku koronerovi v Maripose na pitvu a toxikologické skúšky, dodala Mitchellová.

Štátna rada pre kontrolu vodných zdrojov vo štvrtok informovala, že v tejto oblasti testuje vodné toky, či neobsahujú toxické riasy.

O páre bolo známe, že sú vášnivými turistami. Ich priateľ, realitný agent Mariposa Sidney Radanovich, uviedol, že Gerrish bol softvérový dizajnér so sídlom v San Franciscu, ktorý sa so svojou manželkou „zamiloval do oblasti Mariposa“.

Biden konečne prehovoril o Afganistane: Ide o jednu z najťažších leteckých evakuácii v histórii
Americký prezident Joe Biden konečne prehovoril o evakuácii občanov z Kábulu. Taktiež emocionálne apeloval na Američanov, aby ho podporili pri ukončení vojny, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Lukáš Leca