Veselo bolo v roku 2018. Dnes sú kajúcnici, alebo v base
23 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Koniec leta 2018. Pred troma rokmi si užívali spoločné chvíle plné bezstarostnej zábavy na narodeninovej oslave vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca. Ten je dnes vo väzbe a medzi hosťami bol aj vtedajší riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, píše Pluska.


Makó je momentálne jeden z prvých a zároveň najkľúčovejších kajúcnikov. Vypovedal v mnohých medializovaných kauzách a "vrece" s kajúcnikmi sa roztrhlo až po jeho rozhodnutí spolupracovať. V roku 2018 však nebol taká výrazná postava ako je to dnes. Makóa prepustili z väzby po dvoch mesiacoch.

Olsava 40-tky Kuruca. Danko a Drucker v objatí. Zdroj: Pluska/Vlado benko jr.


Olsava 40-tky Kuruca. Zdroj: Pluska/Vlado benko jr.


Pred troma rokmi však zrejme nikto z oslavujúcich netušil, aký osud ich čaká. Hostia si ešte stihli užiť bujarú oslavu. Narodeniny mal tajomník rezortu financií Radko Kuruc a oslava prebiehala v reštaurácii na Hradnom vrchu v Bratislave. Na veľkolepú udalosť dorazili aj vplyvný podnikatelia aj vtedajší najmocnejší politici.

Medzi nimi nechýbal ani bývalý šéf parlamentu Andrej Danko, exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, prominentný advokát Marián Valko či generálny manažér dnes opozičného Smeru Viktor Stromček. Oslávenec však zrejme strávi najbližšie narodeniny vo väzbe kvôli 120-tisícovému úplatku.

Ficov PEKELNE ostrý príspevok! Komu ho adresoval?
Líder strany Smer-SD R. Fico sa poriadne v nedeľu večer obul do médií a aj do konkrétneho politológa. Už toho má plné zuby. Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Petra Demková