Austrálska polícia bije ľudí (VIDEÁ)
22 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

V Sydney a Melbourne vypukli protesty, pričom do ulíc vyšli masívne davy ľudí, ktorí odmietajú súčasné bezpečnostné opatrenia. Na protestoch došlo k stretom s austrálskou políciou, ktorá reagovala slzným sprejom, zátarasami a zatknutiami, informuje portál RT.


Demonštrácie vypukli v sobotu popoludní v dvoch veľkých austrálskych mestách. Demonštrantov bolo niekoľko stoviek, pričom protestovali proti zákazu vychádzania. Taktiež skandovali heslá a zdvíhali bannery s nápismi, ktoré odcudzovali koronavírusový režimu v krajine.



Zábery, ktoré sa objavili na internete, ukazujú davy, ako prechádzajú mestom Melbourne, pričom v niektorých bodoch sa stretli s políciou, ktorá blokovala pochod. V reakcii na to bol použitý slzný plyn na demonštrantov.





Niekoľko zatknutí bolo natočených aj v Sydney. Na jednom videu je možné počuť muža, ktorý kričí: „Prečo ma zatýkate?“



Zástupca policajného komisára Nového Južného Walesu Mal Lanyon uviedol, že na protest bude nasadených asi 1400 príslušníkov polície. Lanyon trval na tom, že „nejde o zastavenie slobody prejavu, ale o zastavenie šírenia vírusu“, pričom štátny policajný minister David Elliott varoval, že demonštranti budú čeliť „plnej policajnej sile“.



Rusko sa zrejme chystá na testy strely s jadrovým pohonom, ktoré majú preraziť aj americkú obranu
Rusko zrejme plánuje ďalšie testy kontroverznej rakety s jadrovým pohonom, ktorá je vyvíjaná, aby prerazila americký protiraketový systém, napísala stanica CNN. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Tibor Sipos