A. Danko: Sme proti citovému vydieraniu Slovákov. Utečencov nechceme
22 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Možný príchod utečencov z Afganistanu nevonia ani Andrejovi Dankovi, ktorý neverí, že na Slovensko ich príde len desať. Prirodzene pri rozvetvenosti tamojších rodín ich môže byť i štyri či päťkrát viac, na čo poukazuje aj šéf SNS.


Európska únia opäť tlačí na prerozdeľovanie si utečencov z Afganistanu. Toto sa nepáči nielen bežným Slovákom, ale ani viacerým politikom. Jedným z nich je i Andrej Danko, ktorý to v statuse náležite vysvetľuje. Podľa neho tlak na to, aby sa prerozdeľovali utečenci z Afganistanu, už začína.
Kto to rozpútal, kto zarábal a spackal to, ten nech pomáha ako prvý

„Tak, ako som povedal minulý týždeň, nebude ich len desať s rodinami ako tvrdí naša koalícia. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová včera adresovala výzvu štátom, ktoré sa podieľali na misii v Afganistane. Členovia EÚ, ktorí prijmú utečencov, môžu podľa nej dostať finančnú pomoc,“ konštatuje Andrej Danko v úvode statusu. „Najprv by som, pani predsedníčka, chcel vidieť názvy firiem, ktoré v Afganistane robili biznis a najmä štáty, kde sídlia tieto firmy, by mali pomáhať. Tie vyzývajte na pomoc ako prvé,“ odkazuje národniar do sídla EÚ. „Som, žiaľ, presvedčený, že ľudia ako Čaputová, Korčok, ale aj Kollár ustúpia,“ myslí si Danko a pripomína, že on a jeho SNS štyri roky blokovali akékoľvek prerozdeľovanie utečencov.



„Chcel by som sa strašne mýliť, ale do pol roka ich tu máme. Nechcem si ani predstaviť, ako nám budú pred zimou médiá a tretí sektor brnkať na city. Moja odpoveď je jasná, kto to rozpútal, kto zarábal a spackal to, ten nech pomáha prvý,“ píše jasne bývalý predseda parlamentu. „Tak sledujme tie tančeky a výčitky slniečkarov voči nám, čo si dovoľujeme chrániť slovenské záujmy. Zase budeme obviňovaní a pošpiňovaní za náš názor, ale nesmieme ustúpiť,“ vyzýva Andrej Danko, ktorý nechce, aby to na Slovensku bolo, ako to je dnes na západe, že sa večer bojíte, ísť aj do mesta. „Toto je naša zem a my ju musíme chrániť pre naše ďalšie generácie,“ konštatuje priam revolucionársky na záver statusu šéf národniarov z SNS.

EÚ má povinnosť prijať a rozdeliť Afgancov medzi členské štáty únie, tvrdí predseda Europarlamentu
EÚ má vraj povinnosť postarať sa o Afgancov a Európska komisia by mala schváliť rovnaké rozdelenie Afgancov medzi členské štáty Únie a to čo možno najrýchlejšie. Tvrdí to Sassoli, predseda Europarlamentu. Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková