Výrok majiteľa Sedity nasypal soľ do rany. Čudujem sa politikom, ktorí ho obhajujú, tvrdí sociologička
21 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Spoločnosť je od spustenia vakcinácie a s ňou aj rôznymi kampaňami a upravenými zákonmi rozdelená na dva tábory. Tomuto polarizovaniu národa výrazne dopomohol aj výrok majiteľa známej značky keksíkov a sladkostí Sedita, píše Pluska. Čo si o tom myslí sociologička Zuzana Kusá?

Výrok majiteľa Sedity Pavla Jakubca zdvihol zo stoličky nejedného Slováka. Niet sa čomu čudovať, nezaočkovaných totiž verejne vyhnal z verejných priestorov, akoby mu patrili. „Kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma,“ vyhlásil v rozhovore pre Denník N.

Podľa sociologičky Zuzany Kusej tentoraz neprimerane zareagovali najmä zástancovia vakcinácie. Úplne tak rozumie znepokojeniu nezaočkovaných, ktorých sa slová Jakubca dotkli. „Výrok majiteľa Sedity nebol vôbec sladký, takpovediac ,nasypal soľ do rany‘ a rozjatril ju, keďže otvorene vykázal neočkovaných z verejných priestranstiev. Takéto sociálne vylúčenie a poníženie muselo ako každé poníženie vyvolať nevôľu,“ skonštatovala.

Online potraviny spolumajiteľovi Sedity: Znevýhodňuješ neočkovaných? Sťahujeme tvoje výrobky!
Chcel byť za frajera, zostali mu len somárske uši, hanba a strata zisku zo stiahnutých výrobkov. Tak dopadol spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Rozumnejší? To sotva

Kusá na druhej strane vôbec nerozumie konaniu politikov ako Miroslav Žiak či Jana Bittó Cigániková. Od Jakubcovho výroku sa fotia s výrobkami Sedity, čím sa akoby vysmievali nezaočkovaným.

„Osobne sa čudujem druhej strane, ktorá sa postavila tak razantne na obranu napolitánkového kráľa, dokonca boli medzi nimi aj niektorí politici vrátane europoslancov. Čudujem sa preto, že podporovatelia očkovania sa sami pasujú za rozhľadenejších a rozumnejších členov spoločnosti. Vyhrocovanie konfliktov a podpora urážlivých či dokonca segregujúcich postojov však o uvážlivosti a rozumnosti nesvedčí,“ trafila klinec po hlavičke.

Krajčí odovzdal štát Pente a Lengvarský kryje jeho prešľapy: Raši bude klásť nepríjemné otázky
21 | 08 | 2021 | Tibor Sipos