Krajčí odovzdal štát Pente a Lengvarský kryje jeho prešľapy: Raši bude klásť nepríjemné otázky
21 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Bývalý minister zdravotníctva Richard Raši chce svojim nástupcom klásť nepríjemné otázky. Zdôraznil to na svojom facebookovom profile v reakcii na štatút, ktorý zmenil minister Lengvarský tak, aby umlčal "neprispôsobivých". 

Raši pripomenul svojim nástupcom máj 2020. Vtedy bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí dosadil na pozíciu riaditeľa našej najväčšej poisťovne Richarda Strapka. "Pamätáte si na najnetransparentnejšie výberové konanie na riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne? Bývalý minister Krajčí tam vybral bývalého manažéra Penty a nový minister Lengvarský teraz kryje jeho prešľapy," píše Raši.

Exminister už vlani upozorňoval na osobu, ktorej zveruje minister OĽaNO štátnu poisťovňu do rúk. Teraz kritizuje najmä účel, za akým súčasný šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský upravuje právne predpisy.



"Poisťovňa, do ktorej Slováci povinne odvádzajú miliardy eur, rozhadzuje peniaze na zlaté padáky pre nepohodlných manažérov a najnovšie minister zmenil štatút, aby mohol z dozornej rady odvolať zástupcov odborov a zamestnávateľov. Len preto, že sa pýtali, prečo poisťovňa vyhadzuje peniaze na zbytočnosti a prečo ich radšej nedá do zdravotnej starostlivosti," kladie otázky Raši.

Tie však zrejme nebudú posledné. "Takéto netransparentné konanie je neprípustné a preto budem ministrovi, ktorý odmieta všetky opozičné návrhy a ani s nami nediskutuje, klásť nepríjemné otázky na zdravotníckom výbore v parlamente," uzavrel znepokojene Richard Raši.

Vakcína Pfizer/BioNTech vedie v počte hlásení o nežiaducich účinkoch, informuje ŠÚKL
Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) zverejňuje na svojej stránke týždennú štatistiku hlásených nežiadúcich účinkov "protikovidových" vakcín. Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK