Kaliňák tvrdí, že zločinecký gang neexistuje, Saková je šokovaná, podnikateľ sa priznal
21 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Podnikateľ Peter Lamač, ktorý mal byť súčasťou zločineckého gangu v rezorte ministerstva vnútra, sa podľa portálu tvnoviny.sk priznal. Robert Kaliňák nedávno označil tvrdenia o gangu za nezmysel. Jeho nástupkyňa Denisa Saková bola z informácie šokovaná. Podnikateľ figuroval v schéme zločineckej skupiny na druhom stupni riadenia. Na ministerstve vnútra a ústredí práce mala z verejných obstarávaní vytiahnuť milióny.


Peter Lamač začal podnikať už v 90. rokoch, informuje portál TV Noviny. S Petrom Petrovom, známym aj pod prezývkou Tiger, sa zoznámil neskôr, po vybudovaní reklamnej agentúry.

Podnikateľ podľa portálu TV Noviny odmieta, že bol členom zločineckej skupiny. Pred sudcom sľúbil spoluprácu, ktorá je dôležitá a môže výrazne ovplyvniť a pomôcť k ďalším odhaleniam. Informáciu o tom, že sa podnikateľ sčasti priznal, potvrdil aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Róbert Kaliňák: Dôkazy v prípade Očistec neexistujú, je evidentné že ide o politickú objednávku
Róbert Kaliňák vypovedal v bratislavskom sídle Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ako svedok k prípadu Očistec. Bezprostredne po vypočutí poskytol Kaliňák novinárom vyjadrenie, ktoré na sociálnej sieti zverejnili Aktuality. Kaliňák jednoznačne... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ovplyvňovali verejné obstarávania

Peter Lamač spolu s ďalšími deviatimi mužmi mali podľa uznesenia zneužívať svoje postavenie, aby ovplyvnili priebeh verejných obstarávaní týkajúcich sa počítačovej a hasičskej techniky, či rovnošiat pre policajtov a colníkov, konkretizuje portál TV Noviny.

Lamač podľa portálu TV Noviny na výsluchu poukázal na nákup pracovných rovnošiat so spoločnosťou, ktorá vyhrala konanie a z tej sumy, ktorú dostala, si on aj Peter Petrov ponechali päť percent.

Stratil sa zatykač na Mikulcovho kajúcnika. Aká náhoda...
Podľa informácií zverejnených televíziou Markíza sa mal na dlhší čas stratiť zatykač na kajúcnika Petra Petrova. Problém by to nebol, ak by to netrvalo extrémne dlho a nešlo by o zločinca, ktorý mal krivo vypovedať v spolitizovanom... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik