Veľké podozrenie: Experti OSN píšu správy na objednávku nadácií, ktoré ich financujú. Aj Sorosovej.
20 | 08 | 2021 I René Balák

Experti OSN píšu správy na objednávku nadácií, ktoré ich priamo financujú. Informuje portál naszdziennik.pl. Výsledky expertov sú prezentované ako nezávislé odporúčania OSN. Hĺbková analýza finančných dokumentov od odborníkov z OSN, Fordovej nadácie a Nadácie otvorenej spoločnosti ukázala, že idey, ktoré sa propagujú na pôde OSN, v skutočnosti pochádzajú z ideologických záujmových skupín súkromného charakteru. 



Správy OSN na požiadanie

Podľa poľského portálu Naszdziennik.pl,  rôzni experti pracujúci pre OSN píšu správy na požiadanie. Slovenských čitateľov môže znepokojiť šokujúca správa francúzskej organizácie, ktorá poukazuje na korupciu.

Nová správa Európskeho centra pre právo a spravodlivosť (ECLJ) ukazuje, že bola porušená nezávislosť mnohých expertov Rady OSN pre ľudské práva. Informuje portál Nasz Dziennik.

Twitter zablokoval Trumpa, no Taliban nie! Teroristi vraj podnecujú k menšiemu násiliu ako on
The Washington Post sa dostal pod paľbu po zverejnení článku, v ktorom sa uvádza, že Taliban nemal na rozdiel od bývalého prezidenta Donalda Trumpa zákaz vstupu na Twitter. Vraj v starostlivo formulovaných príspevkoch podnecuje k menšiemu násiliu,... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Diana Zaťková

Hĺbková analýza poukazuje aj na Sorosovu nadáciu

Na základe toho si možno položiť otázku, kto v skutočnosti stojí za medzinárodnou agendou organizácií a štruktúr OSN. Práce na uvádzanom dokumente sa začali v septembri 2020 a obsahovali hĺbkovú analýzu finančných dokumentov od odborníkov z OSN, Fordovej nadácie a Nadácie otvorenej spoločnosti. Je to vôbec prekvapením, že idey, ktoré sa propagujú na pôde OSN, v skutočnosti pochádzajú z ideologických záujmových skupín súkromného charakteru?

Podľa zverejnených informácií, francúzskej organizácii sa navyše podarilo urobiť rozhovor s 28 zaangažovanými odborníkmi, ktorí boli v minulosti aj súčasnosti spojení s Radou OSN pre ľudské práva. Výsledky predloženej správy sú zdrvujúce a pre mnohých prekvapivé. Ako to teda je so všetkými agendami OSN, ktoré musia členské štáty realizovať? Kde je deklarovaná nezávislosť jednotlivých inštitúcií OSN a suverenita štátov?
Nadácie finančne "inšpirujú" expertov

Podľa správy Európskeho centra pre právo a spravodlivosť sa ukázalo, že rôzne súkromné ​​nadácie finančne „inšpirujú“ expertov OSN, ktorí následne píšu správy v súlade s ideologickými programami týchto donorov. Takto vytvorené oficiálne dokumenty OSN sa následne verejnosti prezentujú ako nezávislé znalecké analýzy a odborné posudky, či odporúčania.

Ak vám to pripomína praktiky nezávislých neziskových organizácií a celej  byrokratickej dotačnej schémy na Slovensku, tak podobnosť je čisto náhodná. Problémom je, že tieto analýzy a posudky či odporúčania následne používajú vlády štátov a politici ale aj medzinárodné súdy na podporu alebo ospravedlnenie svojich rozhodnutí.

Uhrík: Progresívci a kádeháci žalovali na Slovákov svojim šéfom v Bruseli. Protestujúci sú vraj fašisti
„Avizované masové protivládne protesty sa nepáčia Šimečkovi, Štefancovi, Nicholsonovej, Lexmannovej, Wiezikovi, Pollákovi a Hojsíkovi. Ľudia protestujúci proti vláde sú vraj ‘fašisti’,“ informuje Uhrík. Spomínaní europoslanci napísali vedeniu EÚ... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Petra Demková

Ford Foundation a Nadácia Open Society (George Soros)

Ako upozorňuje prezident ECLJ Dr. Grégor Puppinck, najštedrejšími sponzormi či donormi Rady OSN pre ľudské práva sú Ford Foundation a Nadácia Open Society (George Soros). Takže to, čo sa na Slovensku dodnes považuje za konšpiratívne tvrdenie, že určité vplyvné a bohaté osoby priamo financujú realizáciu ideologických programov, je v zahraničí chápané ako realita.

Jeden z príkladov v predloženej správe sa týka Juana Méndeza, osobitného spravodajcu pre boj proti mučeniu v rokoch 2010 až 2016, ktorý bol súčasne členom predstavenstva Nadácie otvorenej spoločnosti. Méndez dostal od Fordovej nadácie sumu 90 000 USD v podobe grantu na vypracovanie zverejnenie správy o diskriminácii na základe pohlavia a o mučení. Následne tento dokument oficiálne zverejnila OSN, 5. januára 2016. V rámci zverejnenej správy o mučení samozrejme došlo k ideologickej propagácii potratov v duchu ideologických konceptov, ktorý šírili organizácie, ktoré tento dokument financovali. Tu možno jasne vidieť ideologickú kolonizáciu OSN cez súkromné inštitúcie.
Buď sa podvolia alebo radšej rezignujú

Vyšetrovanie ECLJ odhalilo veľmi komplikovanú situáciu medzinárodných expertov, ktorí pracujú pre OSN. Niektorí experti totiž nie sú financovaní z takýchto ideologických zdrojov, pričom iní experti sú proti ideologickým návrhom. Alebo radšej rezignujú zo svojich postov. Zdá sa, že mnohí iní experti stále akceptujú súkromné ​​financovanie bez toho, aby chápali, prečo je to problematické z hľadiska konfliktu záujmov. Je však jasné že, nie malá skupina expertov OSN ochotne akceptuje státisíce dolárov na podporu ideologických cieľov, ktoré s týmito nadáciami zdieľajú a propagujú. A to napriek tomu, že tieto ideologické zápasy môžu presahovať rámec ich mandátu,“ vysvetľoval Puppinck v rozhovore pre Nasz Dziennik.

Riaditeľ ECLJ nepochybuje, že ľudské práva a ich chápanie či obrana sú ovplyvnené lobovaním rôznych nadácií. „Toto všetko pozorujeme, túto skutočnosť môžeme ignorovať alebo žiadať vyčistenie tohto systému,“ povedal Puppinck. Podľa jeho slov treba odporovať riešenia, ktoré zabránia tomuto finančnému podchyteniu expertov OSN súkromnými nadáciami. To je síce chvályhodný cieľ, ale realita života ukazuje odvrátenú a v podstate ideologickú tvár medzinárodných inštitúcií, vrátane OSN. Riaditeľ poukázal na potrebu úsilia, aby globálne inštitúcie boli nezávislé a transparentné. Je otázkou, prečo ECLI nerieši ideologické a finančné prepojenia autorov napr. Agendy 2020,2030 čo 2050.
Nitky vedú aj na Slovensko

Pre slovenských občanov by bolo zaujímavé, keby sa Európske centrum pre právo a spravodlivosť podrobne pozrelo na všetky nariadenia či opatrenia vlády SR, vyhlášky UVZ SR, ako aj na odopieranie základných práv a slobôd v SR v posledných dvoch rokoch. Sloboda pohybu, prejavu, právo na prácu či zdravotnú starostlivosť ako aj náboženská sloboda sú oblasti, ktoré by mohlo ECLJ preskúmať. Výsledok stavu rešpektovania základných práv v slovenskej demokracii by bol iste šokujúci.

Kolíková perlila v diskusii Denníka N. Ovláda vôbec slovenská ministerka spravodlivosti právo?
Na podujatí Denníka N, kde bol vstup povolený len očkovaným osobám, sa ministerka dotkla viacerých tém. Rozhovorila sa o R. Ficovi aj „bezrúškovému“ sudcovi Branislavovi Harabinovi. Vyjadrila aj svoj právny názor na povinné očkovanie. Ministrovi... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Petra Demková