Smer zvýšil aktivitu na východe Slovenska
20 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

 Smer-SD bude na konci augusta aktívny najmä na východe Slovenska. Pred dňom ústavy sa chystajú viaceré akcie v Košickom kraji. 


Podľa košickej krajskej smeráckej stránky na Facebooku, by sa mali koncom augusta konať významné stranícke akcie. Do košického kraja by mal zavítať koncom augusta ich predseda Róbert Fico, ale aj podpredseda strany Ľuboš Blaha.

MV: Občianske preukazy by mohli po novom povinne obsahovať aj odtlačky prstov
Novelou zákona bude občan povinný podrobiť sa nasnímaniu odtlačkov prstov Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | TASR

27. augusta SNP v pod taktovkou Smeru

27. august sa zúčastní poslanec Blaha kladenia vencov pri príležitosti Slovenského národného povstania o 12.00 hodine na Dargove. Dargov je pritom veľmi významným bojiskom z čias druhej svetovej vojny. Boje mali trvať 7 týždňov a počet obetí sa vyšplhal 22.000 vojakov, píše internetový portál dargov.eu.

Sovietskym vojakom postavili Slováci mohutný pomník, ktorý si viacerí mladí muži pamätajú z čias kedy pod ním skladali vojenskú prísahu. O hodinu neskôr má mať mladý podpredseda Smeru besedu so sympatizantmi a členmi hnutia v Košiciach. Podľa vyjadrenia miestnej organizácie očakávajú hojnú účasť.

V ten istý deň bude ich predseda Róbert Fico v Gelnickom okrese. O 17 hodine má byť na Kojšovej Holi a o 19 hodine v Prakovciach. Na týchto miestach sa má tiež zúčastniť kladenia vencov v rámci osláv SNP.  Ľuboš Blaha má pokračovať stretnutím so sympatizantmi a členmi hnutia na druhý deň v Spišskej Novej Vsi o 16.00 hodine.

Podľa vyjadrenia ex poslanca a predsedu krajskej organizácie Emila Ďurovčíka, zatiaľ neočakáva, žeby malo dôjsť k zásadným zmenám v týchto plánoch predsedu a podpredsedu ich politickej strany.

Kysel nebude zástupcom Lipšica. Rozhodol sa Žilinka
Pozitívne hodnotený ešte stále nový generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka, robí v rámci svojich kompetencií poriadky aj na špeciálnej prokuratúre. Zjavne sa mu nepáčia novodobé praktiky, ktoré prišli s novou vládou a to zneužívaním väzby na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK