Igor Matovič tvrdo zaútočil na Jána Mikasa!
20 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Igor Matovič tvrdo zaútočil na Jána Mikasa. Neuveriteľné, ale na sociálnej sieti zverejnil príspevok, v ktorom píše o ako z hĺbky duše nemá rád tupú propagandu, ktorá úspech stavia na predpoklade, že publikum je hlúpe. "Bohužiaľ, takúto propagandu teraz vygeneroval Mikasov Úrad verejného zdravotníctva," začína Matovičov príspevok na sociálnej sieti.


Matovič tvrdí, že Mikas ľuďom úmyselne podsúva skreslené štatistiky, aj keď veľmi dobre vedia, že v januári či februári bolo gro z hospitalizácií a minimum zaočkovanosti, čo drasticky vplýva na výsledok. Podľa Matoviča je to hlúpe a neúctivé k ľuďom a pravde. "Ak by nechcel Mikas ľudí klamať, tak by efektivitu očkovania počítal tak, že by efekt očkovania tzv. ‘vážil’, t. j. pri hospitalizáciách by zároveň bral do úvahy podiel zaočkovaných v čase nakazenia pacienta," píše.


Dáta bez pátosu: Varovali sme, že Covid automat je zle nastavený!
Stále viac sledované Dáta bez pátosu na sociálnej sieti opäť upozornili na základný problém nového COVID automatu. Už pred časom varovali, že je nezmyselné riadiť pandémiu pomocou nového, nedotiahnutého Covid automatu. Ten sa vymyká logike a nie je... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Diana Zaťková



Očkovanie zďaleka nechráni o 96,9 percenta, ako to podsúva ÚVZ


"Áno očkovanie výrazne pomáha a výrazne znižuje šancu ťažko ochorieť a zomrieť na COVID," vysvetľuje Matovič. A hneď aj dodáva, že "zároveň je pravdou, že očkovanie zďaleka nechráni o 96,9 percenta, ako to podsúva ÚVZ".


"A najmä platí, že ak chceme pre očkovanie presvedčiť doteraz nezaočkovaných, nemôžeme si o nich myslieť, že žerú seno," vysvetľuje. Podľa Igora Matoviča uvedená štatistika by mala výpovednú hodnotu len za predpokladu, že počas celého času by bola rovnaká zaočkovanosť a zverejnili by jej mieru. Reálnu efektivitu očkovania vie ÚVZ podľa Igora Matoviča v pohode vypočítať. "Tak verme, že sa dožijeme aj fér dát," dodáva na záver príspevku.


Peter Weis: Manipulácia štatistík ako pracovná metóda
Advokát Peter Weis vo svojom najnovšom blogu komentuje manipuláciu štatistík a odkazuje na zistenia lekára Radoslava Čičalu. Weis poukazuje na to, že manipulácia sa využíva ako pracovná metóda. A citátom od Winstona Churchilla, že „verím iba tým... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová