Antivaxeri na pôde Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Tá s nimi nesúhlasí (VIDEO)
20 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zvykne sa vravieť, že hlas ľudu je hlasom božím. Ten sa umlčať nedá. A presne tak je to aj s tými, ktorí odmietajú očkovanie experimentálnymi vakcínami. „Antivaxeri“ sú aj medzi študentami a zamestnancami vysokých škôl. To sa však nepáči ich vedeniu.


Očkovať sa odmietajú dať aj mnohí vysokoškoláci a zamestnanci vysokých škôl, ktorí experimentálnym vakcínam jednoducho neveria. Tým si však narobili isté problémy, pretože také čosi sa jednoducho v dnešnej dobe nenosí. Ako informuje portál tvnoviny.sk, nad vchodom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave niekto vyvesil plagát znázorňujúci preškrtnutú injekciu. K celej záležitosti sa vyjadrili aj na facebookovom profile Prečo ľuďom hrabe?, kde zverejnili aj krátky status.
Katedra aktívne vystupuje v očkovacej kampani

Na sociálnych sieťach sa objavila fotka, na ktorej je vidieť, že v jednom okne nad vchodom Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave je plagát znázorňujúci preškrtnutú injekciu. Plagátom dal dotyčný najavo, že nesúhlasí s vakcináciou, čo sa však nepáči vedeniu. Fakulta sa bráni a tvrdí, že už pracuje na jeho odstránení. „Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa ohradzuje proti činom jednotlivca, ktorý vyvesil do okien starej budovy slovenskú vlajku a znak proti-očkovacej kampane.



Budova aktuálne prechádza rozsiahlou rekonštrukciou a má k nej prístup veľa pracovníkov, ktorí nie sú zamestnancami fakulty, povedal pre tvnoviny.sk PR manažér fakulty Matúš Hrnčiar. Dodal, že samotná katedra aktívne vystupuje v očkovacej kampani a nabáda študentov, aby sa dali zaočkovať. Dokazuje to aj oficiálna stránka fakulty, kde je výzva (TU) zverejnená.



„Očkovanie fakulta podporila aj na sociálnych sieťach vyjadreniami významných vedcov a profesorov vo videách,“ vysvetlil Hrnčiar. Dodal, že fakulta už pracuje na odstránení vyvesených vlajok a plagátu v oknách. „Táto situácia nás mrzí a odkazujeme - zaočkujte sa, je to dôležité a potrebné,“ uviedol k celej záležitosti Hrnčiar.

Murín: Občania, čo aj používajú mozog na kritické myslenie, sa bránia experimentu s vakcínami
Vakcína je sloboda? Alebo vakcína sú problémy so zdravím a neraz aj smrť? Čo si vyberiete? Dá sa argumentovať, že veď XY percentám sa nič nestalo. Kto si však môže byť istý, že sa neocitne v druhej skupine? Lotéria? Možno, no s vlastným zdravím a... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik