Pavol Jakubec - u ľudí to prehnal nielen svojím výrokom, ale aj stavbou hotela v chránenej oblasti
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Či svoj výrok voči nezaočkovaným Pavol Jakubec ľutuje nevedno, isté ale je, že sa zaň voči nemu zdvihla obrovská vlna nevôle. A ako sa ukazuje, ľudia nie sú proti nemu iba za jeho slová, ale aj za to, čo stavia v lyžiarskom stredisku Jasná.


Facebookový profil Nekŕmte nás odpadom zverejnil status, v ktorom odkrýva skutočnosť, že Pavol Jakubec, ktorý patrí do prvej tridsiatky najbohatších Slovákov, stavia v Jasnej obrovský hotel. A ak sa na neho zniesla spŕška kritiky za jeho výrok voči nezaočkovaným, Slováci ho za megalomanský projekt a stavbu hotela v chránenom území znenávideli ešte viac.
Kritika za výrok aj za mega stavbu v chránenej oblasti

Takto by mal vyzerať 5* hotel Damian po dostavaní. Zdroj: damianjasna.sk


„Už keď sa ľudia tak hrdo bijú za horalky, načim pripomenúť, že vďaka zisku z ich predaja si stavia pán majiteľ túto citlivo vsadenú chalúpku v národnom parku v Jasnej,“ píše sa v statuse na profile Nekŕmte nás odpadom. Za toto a aj za už spomínaný výrok smerom k nezaočkovaným: „... jednoducho platí to, že kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma,“ sa na neho zniesla spŕška kritiky diskutujúcich na sociálnej sieti.

„Toto keď som videla, tak som sa skoro rozplakala a hneď ma napadlo, že ten, čo to stavia nemôže byt normálny. A to som netušila, koho to je,“ napísala Katarína Gabašová. „Od dnes nebudem kupovať výrobky tej spoločnosti. Je zaujímavé, že vôbec dostal stavebné povolenie. Strašné niečo, čo sa tu deje,“ pridáva Martin Murín. „To je také slovenské, ničiť všetko, čo sa len zničiť dá, namiesto krásnej prírody takéto hrôzy, lebo niekto nevie, čo so sebou,“ pripíja sa do diskusie Miroslava Péchyová.

Online potraviny spolumajiteľovi Sedity: Znevýhodňuješ neočkovaných? Sťahujeme tvoje výrobky!
Chcel byť za frajera, zostali mu len somárske uši, hanba a strata zisku zo stiahnutých výrobkov. Tak dopadol spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Hotel Horalka

„Hotel Horalka. Zrejme by sme boli veľmi prekvapení, keby sme sa dozvedeli, koľko „horaliek“ stálo stavebné povolenie na tento horalkohotel. Koľko „horaliek“ stála každá pečiatka,“ skonštatoval Paulo Zelner. „Tento kolos tam pasuje asi tak, ako palma na Aljašku. Kto dovolil takto zničiť ten krásny les čo tam bol, toho by som kopala do riti po celej Jasnej až by to zvalcoval do pôvodného stavu.

Je to otrasné, a pri predstave toho množstva ľudí, čo tam bude teoreticky ubytovaných, (dúfam, že nebude a skrachuje) to tam bude hlava na hlave. Ja by som tam v zime nešla lyžovať ani zadarmo. Aby som 3 hodiny stála na vlek, lebo tlačenica. Demänovská je moja srdcovka a je mi veľmi smutno, keď vidím, ako tam robia novodobé sídlisko. Fuj!“ nechala sa počuť Alena Hořejšová Podolanová.


Komplex sa radí medzi naše najväčšie projekty svojho druhu u nás

„Stavia to J&T Banka. Over si informáciu pokým niečo dáš na net,“ napísal Adrian Václav. Matúš Marinič informáciu trochu poopravil: „Adrian Václav, aj J&T aj majiteľ Sedity aj Kollar. Keď už, tak celé info.“ Redakcia Hlavného denníka sa teda na to pozrela z bližšia a zistili sme, že obrovský hotel Damian mal byť dokončený už na jar roku 2019. Päťhviezdičkový komplex sa zaradil medzi najväčšie projekty svojho druhu u nás. Celková úžitková plocha má byť 37-tisíc m2, v rezorte by malo byť 54 štandardných hotelových izieb, 104 štúdií, 1 až 5 spálňových a 18 luxusných rohových apartmánov.

Ponuku má dopĺňať ešte päť penthousov s rozlohou od 200 do 600 m2. Okrem toho tam má byť wellness, Spa & Fitness centrum, detský svet: 300 m2, konferenčné centrum, parkovanie: 193 vnútorných garážových státí, Valet parking, ale aj rozličné gastro zariadenia, obchody, požičovňa a úschovňa lyží a bicyklov, detské ihrisko, herňa, klzisko, atď...

Ďalší milionár zo Smeru. Glváč skončil ako „rakúsky hoteliér“
Bývalý podpredseda Národnej rady a minister obrany Martin Glváč, s ktorým sa spájala aj pikantná konverzácia s Alenou Zsuzsovou, biedu rozhodne netrie. Vlastní hotel v Rakúsku. Čítať ďalej
26 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Architekt, boháč a veľmi úspešný podnikateľ

A kto je vlastne už spomínaný Pavol Jakubec? Medzi aktivity vyštudovaného architekta patrí podnikanie v potravinárskom priemysle - je spolumajiteľom zoskupenia I.D.C. Holding, ktoré patrí medzi troch najväčších stredoeurópskych výrobcov sladkostí. V Čechách, na Slovensku, Poľsku a Maďarsku prevádzkuje tiež sieť kaviarní Coffeeshop Company. Podniká aj v gumárenskom priemysle a realitnej oblasti. V minulosti bol spolumajiteľom lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry, kde je teraz spolumajiteľom a hlavným investorom projektu Damian Jasná Hotel Resort & Residences.

Tam chcete byť! Deväť najúchvatnejších podmorských hotelov
To je sen! Obrázky ako z Kapitána Nema. Ste v suchu a v teple v izbičke a okolo vás obklopujú hlbiny oceánu s rybami, žralokmi, chobotnicami a všetkým, čo do podmorského sveta patrí, píše portál Vip bulvár. Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Timotej Dudka