Matovičov gambling so štátnymi miliónmi: Nájde sa ešte niekto, kto sa zaočkuje len kvôli lotérii? Pýta sa Kamenický
19 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Prvý diel očkovacej lotérie nedopadol podľa predstáv. Nastali mnohé technické chyby, či chyby moderátorov, vďaka ktorým sa Slováci mali možnosť pozerať na úplnú frašku, tzv. fiasko. Opozičný poslanec Ladislav Kamenický sa preto v príspevku na sociálnej sieti Facebook pýta, či sa ešte nájde niekto, kto sa nechá zaočkovať len kvôli lotérii.


"Zvykli sme si už na to, že do čoho sa Matovič pustí, to skončí katastrofou. Všetci si dobre pamätáme na jeho jesennú "atómovú bombu", ktorá napriek premárneným stovkám miliónov eur skončila smrťou 12,5 tisíca Slovákov," pripomína smerák. "Tentokrát si Matovič zmyslel, že vo veľkom bude rozhadzovať verejné financie na nezmyselnú očkovaciu lotériu," dodáva.

Kamenický je, ako sám píše, striktne proti očkovacej lotérii, ktorá ľudí tlačí do očkovania, aj keď často proti svojej vôli. "Matovič svojim "citlivým odborným" prístupom spôsobil psychickú traumu pani Zuzane z Prešova. Aj ďalším, ktorí mali vyhrať, pričom sa im najskôr vysmial do tváre a keď videl reakcie ľudí, tak to začal žehliť, ale nevyžehlil. Matovič by si mal spytovať svedomie, ale on žiaľ žiadne svedomie nemá. Tak ako sa na Slovensku diskriminujú nezaočkovaní ľudia, tak aj celá Matovičova lotéria je diskriminačná," zdôrazňuje s hneď niekoľkými dôvodmi.


Koľko bude Matovičov gambling vlastne stáť?

Poslanec Smeru ďalej prízvukuje, že očkovacia lotéria bude stáť cez 50 miliónov eur. "To sú peniaze všetkých daňových poplatníkov, ktorí sa na to zložia (teda aj tých, ktorí sa nechcú zaočkovať)," upozorňuje s s tým, že na samotné výhry ide len necelá polovica peňazí.

"Zvyšok sa minie na výrobu programov, produkciu, reklamnú kampaň v médiách, honoráre. Lotérie sa zúčastňujú v prevažnej miere ľudia, ktorí sa zaočkovali ešte v dobe, keď ani netušili o lotérii, teda nie tí, ktorých mala lotéria akože motivovať na to, aby sa dali zaočkovať," píše v príspevku Kamenický.

"Podľa Matoviča bolo cieľom očkovacej lotérie zvýšiť počet zaočkovaných na Slovensku. Po tomto "famóznom" úvode by som chcel ešte vidieť na Slovensku človeka, ktorý by sa chcel dať zaočkovať len preto, aby sa mohol zúčastniť losovania Matovičovej očkovacej lotérie," uzatvára.

Prečo navštívil súťažiacu Zuzanu? Matovič nemá žiadne svedomie, zachraňuje len vlastnú zvrátenú šou
Pondelok večer navštívil súťažiacu Zuzanu z Prešova, "aby jej vybavil výhru, o ktorú prišla". Samozrejme... Pravdou však zostáva, že národ si veľmi rýchlo uvedomil bizarnosť celej tej frašky s nezmyselnými pravidlami. Preto musí minister financií... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos