Maďari volajú Slovákov bez Covid pasu na stretnutie s pápežom v Budapešti: "Čím viac ľudí, tým väčšia radosť"
19 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Maďarské orgány na stretnutie s pápežom Františkom nebudú požadovať od účastníkov očkovací preukaz. Oznámil to hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács. Naši južní susedia sa totiž domnievajú, že nezaočkovaní nepredstavujú také veľké riziko, ako ho vykresľuje slovenská vláda, píše portál extraplus.sk. 



Očkovací preukaz netreba



Na účasť na omši pápeža Františka na záverečnom podujatí 52. Medzinárodného eucharistického kongresu, ktoré sa bude konať 12. septembra na budapeštianskom Námestí hrdinov, nebudú maďarské orgány vyžadovať od žiadnych účastníkov očkovací preukaz.

Uviedol to hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács, podľa ktorého to však nebude znamenať riziko.

"Domnievame sa, že nebude rizikom, ak návštevníci prídu bez potvrdenia o zaočkovaní či prekonaní covidu. Zdôrazňujem, že postojom maďarskej vlády je, že pandémiu a šírenie koronavírusu možno potlačiť iba očkovaním, ktoré je najúčinnejším a najbezpečnejším prostriedkom. Napriek tomu sme očkovanie ponechali na dobrovoľnosti – ľudia sa môžu slobodne rozhodnúť na základe svojho presvedčenia a svedomia," spresnil hovorca.

Fico vracia smeč, médiám ktoré nenávidia Smer! Do Grécka išla hasičská technika, ktorú sme zabezpečili my
Expremiér Róbert Fico použil silné slová a ešte silnejšie argumenty na margo útokov médií na Kaliňákove nákupy techniky v čase, keď bol šéf rezortu vnútra. Povedal to na tlačovke, ktorá bola zverejnená na Facebooku Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Pohrnú sa Slováci do Budapešti?

Na otázku TASR, či situáciu neskomplikujú nezaočkovaní návštevníci zo Slovenska, reagoval Kovács jednoznačne: "Na verejné podujatia eucharistického kongresu maďarská vláda  srdečne očakáva každého návštevníka. Čím ich bude viac, tým bude väčšia radosť,"

Mnohí Slováci sa tak určite namiesto na podujatia na Slovensku s prísnejšími opatreniami rozhodnú radšej cestovať za pápežom do maďarskej metropoly. Kovács uistil, že maďarský operačný štáb sleduje vývoj koronavírusovej pandémie na dennej báze.

Právnik Géci opäť radí ako postupovať, keď vás odmietnu pustiť na pracovisko, alebo do inej prevádzky
Podpredseda strany Život NS JUDr. Marek Géci poskytol na Facebooku svoje právne pohľady a rady, ako postupovať pri porušovaní občianskych a ľudských práv Mikasovými nariadeniami a vládnymi opatreniami Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej Stefik

Maďari pozorne sledujú vývoj - rizika sa neobávajú

"Samozrejme, máme k dispozícii všetky údaje týkajúce sa aktuálnej situácie a možného vývoja šírenia nákazy a jej charakteru. Vládny kabinet v uplynulom zhruba poldruha roku prijímal opatrenia na mesiac či jeden a pol mesiaca dopredu, pretože to je obdobie, na ktoré môže vláda získať komplexný pohľad," dodal.

Z dôvodu mimoriadne nízkeho počtu nových prípadov infekcie v Maďarsku sa v prípade troch veľkých nadchádzajúcich podujatí vláda rozhodla pozastaviť opatrenia aplikované v rámci aktuálneho stavu epidemiologickej núdze.

Potvrdenia o očkovaní či prekonaní nákazy koronavírusom sa tak nebudú vyžadovať ani od návštevníkov záverečnej omše 52. Medzinárodného eucharistického kongresu na Námestí hrdinov v Budapešti.

Blaha: „Dvaja vyšinutí neoliberáli chystajú cenový Armagedon.“
Neprehľadná a výbušná situácia v Afganistane síce trošku prehlušila dianie na Slovensku, podpredsedovi Smeru-SD Ľubošovi Blahovi však neunikne nič. Tentokrát poukazuje na krutý zásah tejto "vyšinutej" vlády do peňaženiek... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik