Lipšic je najbezcharakternejší človek, akého som za 30 rokov v politike poznal, tvrdí Robert Fico
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Proti Danielovi Lipšicovi sa zdvihla vlna kritiky už pred jeho zvolením za špeciálneho prokurátora. Výhrady voči nemu mal nielen Štefan Harabin, ale prakticky celá opozícia. Vyčítali mu najmä to, že je právoplatne odsúdený, že nikdy nebol prokurátorom či jeho politickú minulosť.


Na Daniela Lipšica sa teraz rozhodol opäť zaútočiť aj predseda Smeru-SD Robert Fico. Niežeby nemal voči nemu výhrady už v minulosti, a boli dokonca veľmi vážne, no teraz sa nazbierali ďalšie argumenty, prečo by nemal vykonávať funkciu špeciálneho prokurátora, ktorého on takto odmieta pomenovávať. A Robert Fico ich vo svojom statuse aj jasne pomenoval.
Dá sa Lipšic nazvať nestranným špeciálnym prokurátorom?

Fico hneď v úvode statusu uviedol, že dúfa, že si najnovší status Lipšica prečítal generálny prokurátor Žilinka. Špeciálny prokurátor v ňom totiž uverejnil status pod fotografiou protestu organizovaného jeho nadriadeným Matovičom pred bytovým komplexom Bonaparte, kde mal Fico prenajatý byt. „Na fotke sú jasné heslá typu „Fico chráni zlodejov“ a pod., ktorými sa Matovič zaskvel v predvolebnej kampani. Dá sa takýto človek nazvať nestranným špeciálnym prokurátorom? „ pýta sa šéf Smeru-SD a dodáva, že Lipšic vo svojom statuse hovorí o vierohodnosti zločincov typu P. Petrova, alias Tigra, t.č. vo väzbe, schopného za odmenu krivo obviniť kohokoľvek. „Toto je nestranný špeciálny prokurátor?“ kladie Fico ďalšiu otázku.

Lipšicov gang úraduje. Mikulec a Kovařík majú konať protiprávne. Píše vyšetrovateľka ústavným činiteľom
Podľa poslanca Pčolinského bol jemu a ďalším ústavným činiteľom doručený list, ktorý opisuje šokujúce praktiky vedenia polície a ministerstva vnútra. Ešte pred tým hovoril o závažných informáciách kolujúcich v priestore. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Peter Šulek / Tibor Šipoš


„Lipšic tvrdí, že „osud Spravodlivosti (veľké „S“ dal Lipšic) visí na pomerne tenkom lane tvorenom niekoľkými operatívcami, vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami. Preto budem toto Spoločenstvo (veľké „S“ dal Lipšic) vždy podporovať.“ Dve veľké SS presne charakterizujú Lipšica. Dobrí sú len on, Kysel, Repa, Šurek, Čurilla, Kliment a Záleská. Všetci ostatní, tisíce slušných ľudí v polícii, na prokuratúre a súdoch sú zločinci. Toto je naozaj nestranný špeciálny prokurátor!“ konštatuje sarkasticky Fico, ktorý vraj za 30 rokov v politike nepoznal bezcharakternejšieho človeka ako je Lipšic.

Blaha: Kovařík, Mikulec a Lipšic neodstúpia. Oni rovno prestúpia z funkcie do výkonu trestu!
Škandál v policajných zložkách pokračuje. Bývalá vedúca špecializovaného vyšetrovacieho tímu zriadeného v pôsobnosti Úradu inšpekčnej služby Diana Santusová napísala hlave štátu list, ktorý nenechal chladným ani podpredsedu Smeru Ľuboša... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Je to prokurátor s najšpinavšími rukami, ktorý sa neštíti ničoho

„Podvádzal pri justičných skúškach. Keď ma v roku 2000 odvolávali z funkcie obhajcu Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva, lebo som založil SMER, túto úlohu dostal Lipšic ako vedúci úradu rezortu spravodlivosti. Nemal odvahu, tak mi o 14.00 hod, počas pracovnej doby, strčil pod nezamknuté dvere mojej kancelárie odvolací dekrét. To je Lipšic. Celý život sa vozil po chrbte iných politikov. Keď mu vadilo KDH, nesmrdel mu Matovič.

Celý život vykrikoval, že vodičov, ktorí zabili ľudí, treba zatvoriť. Keď sa to stalo jemu, už to neplatilo a urobil všetko, aby zostal na slobode,“ pospomínal Fico niektoré Lipšicove „neduhy“ z minulosti a dodal, že je to Matovičov sluha, ktorý okamžite prijal ponuku na špeciálneho prokurátora. „Protizákonne získal bezpečnostnú previerku, aby sa ním stal a dnes je to prokurátor s najšpinavejšími rukami, ktorý sa ničoho neštíti,“ píše ďalej Šéf smeru-SD.



Lipšic je podľa Fica jediný prokurátor na svete – „právoplatne odsúdený zločinec za zabitie v podmienke“. Fico prízvukuje, že sa nikdy nikomu nevyhrážal ani trestným stíhaním, ani väzením, a nebude to robiť ani v prípade Lipšica. „Tento človek, ktorý nemá kožu na tvári a žije len v pretvárke, klamstve a nenávisti, je výsmechom vo funkcii špeciálneho prokurátora, za ktorú berie 110-tisíc euro ročne. Vďaka takémuto zloduchovi dnes hnijú vo väzbe mnohí nevinní ľudia. Použijem len slovenské porekadlo, ktoré mám rád: Zlosť rozum zaslepuje. Alebo Božie mlyny melú pomaly, ale...,“ končí svoj status šéf smerákov Robert Fico.

Lipšic svoju stranu v minulosti priviedol k dlhom. Dlhy dnes splácajú členovia
10 | 08 | 2021 | Peter Sulek