Keď je hrdina za mrežami a lotri na slobode (Eduard Chmelár)
19 | 08 | 2021 I Gabriel Matta

Komentár Eduarda Chmelára (Facebook/status)


Práve dnes a stále musíme pripomínať ten rozdiel. Jullian Assnage je muž, ktorý preukázal najväčšie hrdinstvo a odhalil vojnové zločiny v Afganistane.


Kým skorumpovaní politici a novinári huckali svetovú verejnosť do tejto špinavej a nezmyselnej vojny, podporovali ju, klamali nám do očí a šírili vojnovú propagandu, Julian Assange zverejňoval pravdu o zverstvách spojeneckých vojsk.


Pamätám si na všetky tie absurdné situácie akoby vystrihnuté z Remarqueovho románu Na západe nič nového, keď všetci dobre vedeli, že tá vojna nemá nijaký, opakujem nijaký zmysel, no držali verejnosť v zovretí vykonštruovaných nezmyslov, že si tam plníme "záväzky", že úspešne napredujeme a odísť by bolo zbabelé.


Assange je „významný novinár“ a musí byť prepustený na slobodu, uviedol britský politik Jeremy Corbyn
Prípad Juliana Assangeho mal byť uzavretý hneď, ako sudca odmietol jeho vydanie do USA, uviedol pre RT Jeremy Corbyn. Bývalý šéf Labouristickej strany požadoval stretnutie so zakladateľom WikiLeaks v londýnskom väzení. Tvrdí, že musí byť prepustený... Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Lukáš Leca

A keď Spojené štáty zatrúbili na ústup, tí istí ľudia bez mihnutia oka zasalutovali, že je to správne. Títo nohsledi amerického impéria nemali žiadny vlastný názor a škandalizovali tých, ktorí mali odvahu vysloviť, že kráľ je nahý.


Keby bol tento svet spravodlivý, tak Bush, Cheney, Rumsfeld, Blair, Schröder a Dzurinda sedia vo väzení a zodpovedajú sa za zločiny proti ľudskosti. Ale tento svet spravodlivý nie je, a tak je vo väzení Julian Assange, ktorý by mal dnes oslavovaný ako hrdina. Namiesto toho je izolovaný, psychicky mučený a mnohí sú presvedčení, že ho chcú zabiť.



Necháme to len tak?



Priatelia, záleží len na nás, či budeme trpieť, že mediálny priestor po afganskom fiasku zostáva aj naďalej ovládaný profesionálnymi luhármi, ktorí nemajú ani štipku cti, aby sa za svoje klamstvá a manipulácie ospravedlnili. Záleží len na nás, či budeme trpieť, aby nám naďalej vládli bezcharakterní prezliekači kabátov, aby ľudia bez chrbtovej kosti zahmlievali rozdiel medzi pravdou a lžou.


Roger Waters z Pink Floyd: "Assangea budú držať pod zámkom až kým nezomrie a mainstream mlčí, lebo je podplatený"
07 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Český prezident Miloš Zeman dnes po prvýkrát vyslovil niečo, čo tvrdíme už vyše dvadsať rokov. Uviedol nielen to, že Spojené štáty stratili pozíciu svetového lídra, ale po prvý raz spochybnil zmysel NATO a výšku príspevkov na zbrojenie.


A ja sa pýtam, prečo tieto názory vyslovujú politici na sklonku svojej kariéry, keď už nevedia nič ovplyvniť alebo na politickom dôchodku, prípadne v opozícii. Potrebujeme štátnikov a výkonných vládnych politikov, ktorí budú mať odvahu ísť proti prúdu už teraz. V opačnom prípade nebude mať zmysel nielen táto vojna, ale ani poučenie z nej.


USA chcú Assangea dostať za každú cenu! Napádajú rozhodnutie britského súdu
USA budú môcť napadnúť rozhodnutie britského súdu, ktorý zablokoval žiadosť Washingtonu o vydanie uväzneného spoluzakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Diana Zaťková