Fico: Mikulec navštevoval takáčovca Zemana v jeho byte a koordinoval s ním výpovede
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kauza okolo takáčovca Mateja Zemana, ktorý požiadal v Chorvátsku o politický azyl, naberá na obrátkach. Najnovšie sa vyjadril predseda Smeru-SD, že tohto mafiána mal navštevovať osobne minister vnútra Roman Mikulec a koordinovať s ním výpovede.


Roman Mikulec sa všemožne usiluje rozptýliť podozrenia, že to bol práve on kto mohol spolupracovať s niektorými kajúcnikmi na koordinovaní ich výpovedí, a všetky podozrenia razantne odmieta. Ako píše portál pravda.sk, minister vnútra podľa Roberta Fica osobne pozná takáčovca Mateja Zemana a pravidelne chodil za ním do bytu, aby s ním koordinoval jeho výpovede.
Mikulec mal v minulosti využívať služby takáčovcov

Predseda Smeru-SD hodlá podať v pondelok návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca. Podľa neho Smer-SD nebude čakať na september, na kedy je presunutá schôdza o Mikulcovom odvolávaní. Fico teraz tvrdí, že šéf rezortu vnútra mal navštevovať takáčovca Mateja Zemana v jeho byte a koordinovať s ním výpovede.

Kajúcnik sa chváli, že výpovede zmanipuloval práve on: Odkedy nad ním Mikulec drží ochrannú ruku?
Zdá sa, že minister vnútra Roman Mikulec je v tom namočený až po uši. Kajúcnik Peter Petrov alias Tiger zo skupiny takáčovcov je ďalší, ktorý sa priznal k zmanipulovanej výpovedi, aj keď na skrytý odposluch. Tigrovi sa podarilo ujsť pred Úradom... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Odvoláva sa pritom aj na medializované fotografie, podľa ktorých navštevuje Mikulec ženu, ktorá býva v rovnakom bytovom dome ako Matej Zeman. Podľa Roberta Fica je to iba príbeh, ktorý si minister vymyslel. Fico tiež dodal, že Mikulec mal mať ešte ako riaditeľ vojenského spravodajstva kontakty na skupinu takáčovcov a využíval ich služby na riešenie svojich osobných sporov.

Matej Zeman je členom bratislavskej skupiny takáčovcov a je jedným z trojice obvinených svedkov (Zeman Petrov, Dömötor) obvinených v mediálne známych policajných kauzách. Csabu Dömötöra už odsúdili za krivú výpoveď na 32 mesiacov podmienečne s odkladom na päť rokov. Petra Petrovova Špecializovaný trestný súd v Pezinku zobral 14.8. do väzby v inej korupčnej veci. Matej Zeman, ktorý je obvinený v kauze manipulovania svedeckých výpovedí a aktuálne by sa mal nachádzať v Chorvátsku, je ochotný vypovedať prostredníctvom telemosta.

Minister Roman Mikulec nie je také neviniatko, ako sa tvári, šokuje Peter Pčolinský
Škandál okolo zbabranej policajnej akcie, pri ktorej mali byť zadržaní traja muži pre závažnú trestnú činnosť, rezonuje na Slovensku stále. Celé sa to opäť snažil nejako vysvetliť policajný prezident Peter Kovařík, lenže akosi mu to nevyšlo. Teda... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Šéf Smeru-SD neverí ministrovi vnútra ani pol slova

Matej Zeman je jedným z dvojice mužov, pri ktorých bol zásah špeciálnej policajnej jednotky prerušený, v dôsledku čoho ušli Zeman aj Peterov. Toho síce už zadržali, ale Zeman je stále v pátraní. Robert Fico je presvedčený, že zásah sa zastavil na pokyn Romana Mikulca. Podľa šéfa Smeru-SD je Matej Zeman jedným z tzv. udavačov, ktorí si vymýšľajú svedecké výpovede. „Neveríme ani pol slova Mikulcovi, ako si vymyslel príbeh s nejakou dievčinou. V poriadku, no keby nebol on ten, kto rozhodol o prerušení zásahu voči Matejovi Zeman,“ uviedol Fico.

Kritike šéfa Smeru-SD sa nevyhla ani obštrukcia zo strany koalície pri mimoriadnej schôdzi, na ktorej chceli koncom júla odvolávať Mikulca. „Vládna koalícia nechce o tom rokovať, lebo sa týchto informácií bála,“ povedal Fico s tým, že v pondelok podávajú nový návrh a predseda parlamentu Boris Kollár má do siedmich dní zvolať schôdzu.

Roman Mikulec prichytený! Opäť sa zdržal v luxusnom byte polonahej dievčiny z klipu
Jeho meno je momentálne jedno z najskloňovanejších vo vláde. Roman Mikulec sa podľa týždenníka Plus 7 dní opäť vrátil do bytu pôvabnej umelkyne, ktorú možno poznať ako dievčinu tancujúcu v spodnej bielizni v klipe na známu... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Tibor Sipos