Fiasko! Herná platforma World of Warcraft je spoľahlivejšia ako francúzsky systém zdravotných QR kódov (Rachel Marsdenová)
19 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Rachel Marsdenovej (Russia Today)



Francúzsko sa stalo autoritárskym veľmi nešikovným spôsobom. Vládny systém na kontrolu pohybu svojich občanov zlyhal hneď dvakrát v týždni, keď bola platforma generujúca vládne QR kódy ochromená. Výsledkom bol, podľa očakávania chaos, zamýšľa sa publicistka a politická strategička Rachel Marsdenová.


Vládny systém dokonale zlyhal



Francúzsko a ďalšie krajiny, v ktorých začína pučať autoritársky režim, majú s ambíciami vládnuť nad hnutím svojich občanov zavedením zdravotných preukazov, oči väčšie ako žalúdky. Opakovane dokázali, že sú príliš nekompetentní na to, aby uplatňovali autoritárstvo správne. Udalosti minulého týždňa sú toho príkladom.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v lete oznámil, že všetci francúzski občania budú potrebovať zdravotný preukaz na prístup do všetkých miest každodenného života s kapacitou 50 a viac osôb. Znamená to negatívny test na Covid-19, kompletný protokol očkovania, alebo pozitívny test na Covid, nie starší ako šesť mesiacov (potom sa očakáva, že budete ignorovať svoju získanú imunitu a podľahnete očkovaniu).

Ľudia, ktorí dovolenkovali uprostred leta, zrazu zistili, že bez dostatočných dokumentov nemôžu využívať vonkajší bazén v destinácii, kde trávia dovolenku. A tento preukaz má iba jednu formu - kód QR generovaný vládnou platformou.

Neuveriteľné a absurdné: Katedrála Sv. Štefana vo Viedni je očkovacím centrom!
Katolícke spravodajské agentúry informujú o bezprecedentnom trende v niektorých diecézach vo svete. Zriaďovanie vakcinačných centier priamo v kostoloch budí rozpaky až pohoršenie. A tak sa pred pár dňami sa Rakúskom začalo šíriť „evanjelium sv.... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | René Balák

Ako zo zlého sci-fi filmu

Keď zdravotnícky pracovník, napríklad lekár alebo lekárnik, zadá informácie o vašich testoch alebo očkovaní do systému SIDEP (čo znamená „informačný systém o skríningu populácie“, ako niečo zo zlého sci-fi filmu), dostanete odkaz prostredníctvom textovej správy alebo e-mailu, na ktorý kliknete a stiahnete si QR kód do vládou vydanej aplikácie pre smartfóny s názvom „TousAntiCovid“ (alebo „All Anti-Covid“).

To potom môže naskenovať bezpečnostná služba pri vchode do bazénov, telocviční, nákupných centier, reštaurácií, nemocníc, knižníc, kín alebo vlakov.

Tento zbytočný systém apartheidu v praxi umožňuje, aby sa negatívne testovaní zdraví voľne miešali s netestovanými, ale očkovanými potenciálnymi nosičmi Covidu. V praxi je tiež, na rozdiel od predstáv svojich tvorcov, úplne nespoľahlivý.

Vedecká štúdia: Rúška na školách sa ukázali ako zbytočné a škodlivé
Súbor údajov s názvom “COVID dashboard project” odhalil, že nútiť deti celý deň nosiť rúško v škole je nezmyselné zneužívanie detí, píše portál medRxiv. Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Diana Zaťková

Projekt sa zrútil

Dňa 9. augusta, v ten istý deň, kedy bol systém rozšírený nielen na „rekreačné zariadenia“, ako sú telocvične a bazény, sa Macronov projekt start-up národa na niekoľko hodín zrútil a zanechal ľudí odrezaných od každodenného života.

Vláda zrejme nebola pripravená na počet ľudí, ktorí súčasne potrebovali požiadať o QR kód. Potom však, len o štyri dni neskôr, v piatok prázdninového víkendu, keď ľudia potrebovali testy a kódy QR, aby získali prístup do hotelov, reštaurácii, do lietadla, systém opäť zlyhal. Opäť zrejme kvôli objemu používania.

Lekárnici sa v reálnom čase sťažovali na sociálnych sieťach. "Vláda ako obvykle neplní svoje úlohy ... Ako farmaceuti testujeme a očkujeme v našej ambulancii bez oddychu od pondelka rána do soboty večera ... Stránka SIDEP pravidelne havaruje," uviedol jeden z nich.

"Neopovažujte sa povedať, že sme manipulovaní! Vypli sme televíziu, zapli mozgy a vyšli do ulíc.“ (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Zuzana Perželová

Vysvetlenie priamo od Macrona

Ďalší tweetoval priamo Macronovi: „@EmmanuelMacron Platforma nefunguje. Ako nahlásim ľudí?" Jeden sa pokúsil osloviť  ministra zdravotníctva Oliviera Verana s tým, že herná platforma World of Warcraft je spoľahlivejšia ako vládny systém: „Ahoj @olivierveran. Je normálne mať na @Warcraft_FR menšie problémy s pripojením ako na SiDep? Čo mám robiť s očkovaním a testami?”

Vytvorením rozsiahlej siete na prenos údajov pod sanitárnymi zámienkami chcú zrejme západné krajiny v súčasnosti konkurovať čínskemu systému zberu údajov o „sociálnom kredite“. Ten na kontrolu používa súkromné ​​informácie ľudí diktovaním ku ktorým miestam a aktivitám majú povolený prístup.

Ale je to iné, nemať ani disciplínu ani kompetencie byť autoritatívnym. Jediná vec, ktorá je horšia ako autoritárska vláda, je nešikovná autoritárska vláda. Výsledkom je chaos, ako zisťujeme.

Kvapky do nosa pre tehotnú? Nie. Neoverená vakcína? Vraj smelo do toho!
Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vyzýva tehotné ženy k očkovaniu. Dôvodom je vraj alarmujúci nárast počtu nezaočkovaných s vážnym priebehom ochorenia Covid-19. Čuduj sa svete, zaočkovanosť v tejto skupine je veľmi nízka. "Veľmi... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Kto vlastne spravuje zdravotné údaje?

A mimochodom, kto vlastne spravuje zdravotné údaje francúzskych občanov? Kam to ide? Je to otázka, ktorú si treba položiť vzhľadom na to, že naše vlády sú také neisté, že vidia všade číhať hackerov, pripravených vrhnúť sa na ich zraniteľnosť a vyťažiť z ich neschopnosti.

Prečo by mal ktokoľvek z nás dôverovať akýmkoľvek svojim vládam, ktoré sú menej schopné chrániť naše súkromné ​​údaje ako my sami? Doteraz boli francúzske údaje o zdravotnom stave v ére pandémie zverené spoločnosti Microsoft. Škoda však už môže byť spôsobená.

Zber vládnych zdravotných údajov - na účely kódu QR alebo inak - je otázkou suverenity, osobnej aj národnej. A francúzsky regulačný orgán pre údaje CNIL (alebo Národná komisia pre informatiku a slobody) už spustil poplach v súvislosti s outsourcingom zdravotných údajov súvisiacich s ochorením Covid v krajine, pre amerických poskytovateľov služieb a sprístupnil ich americkej vláde.

Svetové lekárske autority a svetová inkvizícia (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Iveta Machová

Narastajú obavy

V minulom roku komisia pripomenula francúzskej vláde „obavy, ktoré vzniesol Európsky výbor pre ochranu údajov, týkajúce sa prístupu orgánov USA k údajom prenášaným do USA, a najmä zberu a prístupu k osobným údajom na účely národnej bezpečnosti podľa článku 702 amerického zákona o FISA“.

Prečo by ktokoľvek z nás mal týmto ľuďom čokoľvek zverovať, nieto ešte svoje súkromné ​​informácie alebo svoje zdravie? Zvlášť, keď nedokázali spustiť ani jednoduchý systém, a tým odrezali občanov od každodenného života.

Európa: Hromadné protesty proti Covid pasom. Sloboda voľby a spravodlivosť kamsi zmizli (Soeren Kernová)
V mestách po celej Európe prebiehajú protesty v reakcii na snahy vlád zaviesť takzvané Covid pasy, dokumenty, ktoré dokazujú imunizáciu proti Covid-19. Pasy, ktoré účinne odmeňujú očkovaných a trestajú neočkovaných, vyvolali búrlivú diskusiu o... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Diana Zaťková