Cui prodest: Mainstream prijal od štátu státisíce na propagáciu očkovania, tvrdí Baránek
19 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Komentár Jána Baránka (Facebook / status)



Zaplatený mainstream a nedostatok protichodných názorov

Priatelia, potrebujem do súčasnej hystérie, nenávisti a antagonizmu, ktorý začína vládnuť v spoločnosti, priniesť trochu, nazvem to odvážne, logiky. Z médií sa na nás valí propaganda. Jediné riešenie na tzv. pandémiu Covid-u je, podľa mainstreamových médií, len a len očkovanie. Tu chcem upozorniť na jednu závažnú skutočnosť. Minimálne v tomto prípade je informovanie týchto médií mimo rámec žurnalistiky.

Prečo? Tieto médiá totiž prijali od štátu státisíce eur na propagáciu očkovania. Tým sa samotné zdiskvalifikovali ako dôveryhodný zdroj informácií a je potrebné ich tzv. „informovanie“ brať len a len ako propagandu a reklamu. Nič iné. Každému, ako tak zdravo rozmýšľajúcemu človeku je predsa jasné, že pravda sa nehľadá v reklame a propagande, ale v konfrontácií názorov.

Videli ste v niektorom z týchto médií konfrontáciu názorov, čo sa týka problematiky očkovania? Videli ste diskusie odborníkov, ktorí sú za verzus proti? Nevideli. Prečo? Prečo v tak závažnej a citlivej oblasti, akou sa očkovanie proti Covidu stalo, počúvame stále ten istý názor? Prečo sme svedkami šírenia strachu, paniky, šírenia klamstiev, poloprávd a zatajovania faktov?

Baránek: Spiknutie hlupákov, lebo právo na slobodu máme garantované a nemôže byť podmienené lekárskemu úkonu
"Právo na slobodu máme garantované. Čiže sloboda nemôže byť podmienená tým , že sa podrobíte lekárskemu úkonu za ktorý nikto nenesie zodpovednosť. Ako slobodní ste sa narodili a len za prísnych podmienok môžete byt na slobode obmedzení." Ján... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | lindachopin

Očividný nepomer s českými susedmi

Pýtate sa možno – akých. Z celej plejády si pozrite napríklad tento údaj – náš ŠUKL udáva, že po očkovaní v SR umrelo 5 ľudí. Český SUKL udáva, že v ČR to bolo 104 ľudí. Tento priepastný nepomer určite nie je spôsobený horšou úrovňou zdravotníctva v ČR, ani tým, že ČR doviezla „horšie“ vakcíny.

Nie. Ten nepomer je spôsobený tým, že sa na Slovensku masívne klame. Klamú všetci zainteresovaní. Klamú médiá, klamú zdravotníci, klamú s číslami... Skrátka, lož sa stala normou, lož sa stala pravdou. Orwell ani nevedel, ako sa trafil.
Cui Prodest

Teraz ale poďme k otázke, ktorá je v nadpise tohto textu. Cui prodest? Teda „komu to prospieva“? Tu nájdeme hneď niekoľko adresátov tohto „prospechu“ a nie je potrebné sa tým ďalej zaoberať.



V našich životoch hrá zásadnú úlohu otázka „ako“? Ako to môžem urobiť, ako sa tam dostanem, ako sa vyliečim, atď... Existujú však situácie, kedy omnoho dôležitejšou je otázka – Prečo? Pre mňa, opakujem, pre mňa, napríklad, nie je až tak dôležitá otázka „ako vznikol život?“. Pre mňa, ako kresťana, najbazálnejšou je otázka – „prečo vznikol život?“.

Baránek: V normálnej krajine sú idioti buď v liečebni, alebo doma na práškoch
Vakcinácia proti koronavírusu mala byť jedinou zbraňou ako túto pandémiu poraziť. Ako sa ale ukazuje, ani zďaleka to nie je tak. Škoda len, že na to prišlo iba veľmi málo politikov a odborníkov. Teda prišli na to iba tí, ktorí rozmýšľajú a... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Píšem to preto, lebo zarytí materialisti a pod., mi na prvú otázku dajú nesmierne množstvo odpovedí. Na druhú otázku som od nich doteraz žiadnu odpoveď nedostal. Nie len zmysluplnú, ale ani nezmyselnú. Ako to súvisí s očkovaním proti Covid-u? Jednoducho. Vo svete, ale aj v našom slovensko-českom priestore, je veľa odborníkov, ktorí sú pri očkovaní na Covid veľmi opatrní, resp. sú striktne proti.
Odborníci bez vplyvu mainstreamu

Napríklad:

  • Doktorka Elizabeth Evansová zo Spojeného kráľovstva, spoluzakladateľka aliancie „Slobodná medicína“ z Veľkej Británie.

  • Geert Vanden Bossche. Je to Nemec, odborník na vakcíny, virológiu, doktor vied. Pracoval pre Big Pharma, nadáciu Billa & Melindy Gatesocov, atď.

  • - Luc Antoin Montagnier – nositeľ Nobelovej ceny, doktor vied, člen Francúzskej akadémie vied.

  • MUDr. Ján Lakota, CSc., má tri odborné atestácie - vnútorné lekárstvo, klinická onkológia, hematológia a transfuziológia. -

  • MUDr. Juraj Mesík – analytik globálnych rizík. -

  • MUDr. Igor Bukovský - Titul PhD. získal v odbore Normálna a patologická fyziológia. V súčasnosti sa venuje hlavne otázkam výživy a trendom v oblasti zdravia a životosprávy. -

  • Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. z Centra očkovania a cestovnej medicíny, Hradec Králové. -

  • MUDr. Soňa Peková, Ph.D. – klinická biochémia...


Baránek navrhuje dať do očkovacej lotérie atraktívnejšie ceny. Tie, ktoré navrhuje, vás isto dostanú
Očkovacia lotéria rezonuje Slovenskom hneď z viacerých dôvodov. Rozdeľuje ľudí, je diskriminačná, ľudia neveria, že sa v nej nebude podvádzať. Nech je už tak či onak, politický analytik Ján Baránek to v statuse zobral úplne z inej strany. A veruže... Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Striktne proti

Takto by som mohol pokračovať ďalej a písať sem ďalšie a ďalšie mená odborníkov. Čo majú spoločné? Ako som spomenul vyššie, sú pri očkovaní na Covid veľmi opatrní, resp. sú striktne proti. Ale ešte niečo – sú objektom nevyberaných útokov, ostrakizácie, marginalizácie, zosmiešňovania, útokov ad hominem, spochybňovania odbornosti. Kým? V prvom rade mainstreamom. Nevyberavo. Napr. z nositeľa Nobelov ceny Montagniera chceli urobiť dementného dedka.

Nepodarilo sa, ten im to okamžite dokázal v jednom z rozhovorov, ktorý samozrejme nenájdete len tak, ale dá sa dohľadať.

Takisto sa nájdu tzv. „odborníci“, ktorí neváhajú a pustia sa rovno do svojho kolegu. Toto sa stalo napr. MUDr. Lakotovi. Ľudia bez chrbtovej kosti, poplatní Covid režimu. Veľmi dobre si pamätám, ako československí umelci podpisovali tzv. „antichartu“, ktorá bola reakciou na Chartu 77. Umelci vo všeobecnosti, nie ako celok, ale ako jednotlivci, radi kolaborovali s režimami, keďže im to skýtalo komparatívne výhody, najmä materiálne. Či už to bolo v komunizme, fašizme, nacizme...

Boj za spravodlivosť áno, ale bez zneužívania kompetencií
Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva naďalej vo väzbe. Napriek novým dôkazom, ktoré hovoria o jeho nevine. Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová


Ale týka sa to aj vedcov. Ako príklad uvediem sovietskeho agronóma a biológa Trofima Denisoviča Lysenka. Ten bol, vedeckou hviezdou stalinizmu, jeho odporcovia a zástancovia naozajstne vedz skončili v Gulagoch. Čím bol tak významný? No napr. tým, že genetiku označil za buržoáznu pavedu... Ale to nebránilo tomu, že bol dobovou hviezdou vtedajších médií, povolaným odborníkom bez opozície. Skrátka, presne tak, ako dnes. Dnes akurát „tí druhí“ nekončia v Gulagoch, ale prichádzajú o prácu, granty a pod.
V prospech koho to robia?

A teraz k podstate: Cui prodest? Komu prospieva ich odlišný názor? V prospech koho to robia? Nájdite mi, mainstreamoví vyznavači niekoho, v koho finančný, mocenský, alebo iný prospech varuje Luc Montagnier. V koho finančný, mocenský, alebo iný prospech varuje Lakota, Mesík, Beran a ďalší? Prečo to robia? Zarábajú na tom? Nie! Naopak, len im to poškodzuje!

Stoja za nimi nejaké temné sily? Aké by to asi boli? Nie! Tak prečo to robia? Nehovorte mi „ako?“ Povedzte mi „prečo?“ Toto je bazálna otázka v tomto prípade. Nie ako, ale prečo??? Prečo by to robili? Ja poznám len jedinú odpoveď – majú pochybnosti a svedomie. Inú nepoznám. Inú odpoveď na „prečo?“ zatiaľ nemám.

Žiaľ, odpovedí na to druhé „prečo?“, je veľa. Prečo nie je diskusia a konfrontácia odborníkov s rôznymi názormi? Prečo iba očkovanie? Prečo mainstream pretláča len a len jednu ´pravdu? Prečo mainstream oslovuje stále tých istých odborníkov? Prečo novinári, odborníci, analytici klamú? Prečo neliečime, ale očkujeme? Prečo nikoho nezaujímajú kolaterálne (nepriamo zavinené, vedľajšie) úmrtia? Koľko ľudí tak umrie kvôli jednému zachránenému na Covid? Prečo toto nikoho nezaujíma? Prečo? CUI PRODEST?

Prečo navštívil súťažiacu Zuzanu? Matovič nemá žiadne svedomie, zachraňuje len vlastnú zvrátenú šou
Pondelok večer navštívil súťažiacu Zuzanu z Prešova, "aby jej vybavil výhru, o ktorú prišla". Samozrejme... Pravdou však zostáva, že národ si veľmi rýchlo uvedomil bizarnosť celej tej frašky s nezmyselnými pravidlami. Preto musí minister financií... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos