Smer SD podáva diskriminačný zákon na ústavný súd. Čaputová sa stará o šatník a ľudské práva Bielorusov
18 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Predseda Robert Fico v úvode tlačovej besedy strany uviedol , že idú na ústavný súd s apartheid zákonom, lebo si myslia, že je neústavný.


Podľa vyjadrenia Roberta Fica, poslanci Smeru namietajú v podaní nesúlad poslednej novelizácie zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia  s Ústavou Slovenskej republiky. Tlačovú besedu zverejnil Smer SD na Facebooku.
Segregácia ľudí zákonom

Podľa predsedu sa na Slovensku vytvárajú dve skupiny ľudí. Prevádzkam predmetný zákon poskytol možnosť segregovať ľudí napríklad na základe zdravotníckych povolení a potvrdení. Jedna skupina je zvýhodnená pred druhou, myslí si Fico. Podľa názoru Smeru diskriminovaná je tá, ktorá nie je očkovaná.

Ústavný súd sa podľa Fica už touto problematikou zaoberá. Skonštatoval, že: „My sme už podali dve podania vo veci vyhlášok UVZ, kde sme boli úspešní." 

Blaha: Pfizer už raz zabíjal. Pri medicínskych pokusoch zomierali deti
Podpredseda Smeru SD a poslanec NRSR Ľuboš Blaha je známy svojimi trefnými statusmi. Najnovšie sa rozpísal o gigantickej farmaceutickej spoločnosti Pfizer a slovenskej vláde, ktorá túto spoločnosť podporuje. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Čo Smer tvrdí a čo žiada?

Predseda Smeru skonštatoval: „...že zákon, ktorý umožňuje podmieniť vstup do hocijakej prevádzky, akýmkoľvek potvrdením, testom, alebo niečím iným, je zákonom, ktorý je v rozpore s ústavou z troch dôvodov." 

Ako prvý dôvod uviedol, že sa narušuje trojdelenie štátnej moci. Lebo zákon umožňuje, aby sa obmedzovali základné ľudské práva legislatívnou normou nižšej právnej sily, napríklad vyhláškou. 

Ako druhý dôvod uviedol, že ide o diskrimináciu nezaočkovaných Slovákov. „...lebo ľudia, ktorí sú zaočkovaní, majú mať viac práv, ako ľudia, ktorí zaočkovaní nie sú." skonštatoval.  

Ako tretí a pomerne vážny dôvod z oblasti teórie práva uviedol "generality práva".  Podľa predsedu Smeru zákon ako taký musí presne špecifikovať a vymedzovať vo svojich usnovaniach podmienky obmedzovania práv a slobôd z dôvodu pandémie. Túto podmienku podľa Smeru "apartheid" zákon nespĺňa.  

Žiadame okamžité zastavenie účinnosti tohto zákona, ktoré podpísala pani prezidentka Čaputová rýchlosťou sveta. Ale to už je pre ňu typické, keď ide o porušovanie ľudských práv, marenie referenda, je mimoriadne aktívna...", skonštatoval predseda. Zároveň si neodpustil poznamenať, že sa stará len o ľudské práva, napríklad Bielorusov a o svoj šatník. 
Sme rodinu Fico považuje za zradcov

Podľa neho Sme rodina oklamala všetkých. Podľa neho predstavitelia strany deklarovali aj pred protestujúcim davom, aj na sociálnych sieťach, že nikdy zákon, ktorý bude diskriminovať nezaočkovaných akýmkoľvek spôsobom, nepodporia. Tento zákon nakoniec podporili a to bolo prvýkrát, kedy v tomto oklamali ľudí.  

Zároveň dodáva, že druhýkrát oklamalo hnutie Sme rodina občanov, keď konštatovalo, že nebude robiť žiadne rozdiely medzi zaočkovanými a nezaočkovanými, a potom na vláde prijali ministri tohto hnutia všetky diskriminačné opatrenia, ktoré prijala vláda SR.

Spoločnosť Nethemba si spravila bombastickú reklamu na deravej štátnej e-Hranici. V pohode ju hackli
O tom, ako sa nabúrali do aplikácie eHranica, napísala spoločnosť na svojej facebookovej stránke. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik