Prehovoril hľadaný Zeman, ktorý požiadal o politický azyl Chorvátsku republiku
18 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Hľadaný svedok a kajúcnik Matej Zeman známy aj pod prezývkami „Zemák“ či „Bandurka“ sa aktuálne zdržiava v Chorvátsku, kde oficiálne požiadal o politický azyl. Televízia Joj s ním zverejnila rozhovor. 


Člen zločineckej skupiny Takáčovci mal podľa správy SIS a predbežných vyšetrovaní vyšetrovateľov úradu inšpekčnej služby fabulovať svoje výpovede, čím maril policajné vyšetrovanie. Jeho výpovede sa týkali prípadu korumpovania špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a ďalších funkcionárov bezpečnostných zložiek štátu.

V úteku pred zaistením mu, podľa všetkého, mal pomôcť policajný šéf. Toho mal na to naviesť minister vnútra Mikulec a premiér Heger.  Či išlo o konanie s úmyslom napomáhať k úteku sa zatiaľ nepodarilo preukázať. Situáciu zamotal Zeman, ktorý požiadal o azyl v Chorvátsku. Preto zostáva visieť vo vzduchu, otázka či sa bojí vlády, alebo niekoho iného. Možno vyšetrovateľky Santusovej a jej vyšetrovacieho tímu, keďže pred jej zaisťovacím úkonom mal utiecť.

Fico vracia smeč, médiám ktoré nenávidia Smer! Do Grécka išla hasičská technika, ktorú sme zabezpečili my
Expremiér Róbert Fico použil silné slová a ešte silnejšie argumenty na margo útokov médií na Kaliňákove nákupy techniky v čase, keď bol šéf rezortu vnútra. Povedal to na tlačovke, ktorá bola zverejnená na Facebooku Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Požiadal o politický azyl, lebo sa bojí. Otázne je, koho sa bojí a či nejde o ďalšiu špekuláciu...

"Z obavy o môj život a na základe politického tlaku na mňa a na moju rodinu, som požiadal Chorvátsku republiku o politický azyl. Od 13.8. som zaradený do oficiálneho konania žiadateľa. Momentálne neviem ani vycestovať z Chorvátskej republiky do žiadnej inej krajiny, kým neskončí tento proces," povedal podľa zverejnenej časti rozhovoru. Zároveň má podľa jeho slov požívať medzinárodnú ochranu, ktorú mu poskytlo Chorvátsko.  Je ochotný spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní cez telemost.
Ach Mikulec, Mikulec. Nejak ti to celé nesedí....

Minister Mikulec vo svojom prejave spomenul, ako ho šikanuje opozícia. Pritom sa on iba snaží o svedomité a nezainteresované vyšetrovanie. SIS-ka však vo svojej správe interpretovala svoje zistenia, ktoré hovoria o pravom opaku. Navyše zmena výpovede Csabu Demetera, a teda priznanie sa k manipulovaniu vyšetrovania opäť hovorí proti ministrovi Mikulcovi. Poukazuje na manipulovanie s vyšetrovaniami cestou riadených fabulácií svedeckých výpovedí vyšetrovateľmi a prokurátormi špeciálnej prokuratúry.

Mikulec už vo svojom stanovisku neoznačuje Zemana za kajúcnika, ale za člena podsvetia. Zmena jeho rétoriky môže súvisieť s tým, že Zeman môže začať vypovedať v súlade so správou SIS, čo by mohlo skompromitovať práve Mikulca a jeho verziu, ako to bolo a čo sa vlastne stalo.

Nord stream 2 nám ohrozuje niekoľkomiliardový príjem. Fico vyzýva našu diplomaciu, aby nespala
Niekoľkonásobný expremiér Fico sa obul do slovenskej diplomacie. Vadí mu jej letargia k otázke možného zníženia objemu plynu distribuovaného cez naše územie kvôli Nord streamu2. Skritizoval ju na tlačovej besede, ktorú zverejnili na... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK