Orbán Afgancov neprijme, Heger chce prijať desať, Nvotová apeluje na Korčoka, aby sme prijali čo najviac
Maďarsko oznámilo, že nebude prijímať utečencov z Afganistanu. Heger naopak informoval, že sa rozhodol prijať desať Afgancov. V liberálnych kruhoch to vyvolalo veľkú vlnu nevôle, údajne ide o príliš malý počet. Dorota Nvotová na sociálnej sieti dokonca apelovala na ministra Korčoka, aby sme prijali čo najviac.

Maďarsko včera ústami svojho štátneho tajomníka oznámilo, že nebude platiť za geopolitické chyby USA a neprijme žiadnych utečencov z Afganistanu. Premiér SR Eduard Heger naopak seba a celé Slovensko vmanipuloval do pozície poslušného tajtrlíka, keď oznámil, že vláda sa rozhodla (!) prijať desiatku Afgancov. Pravdepodobne však ešte zabudol prirátať ostatných členov rodín.
Liberálom nestačí

To, čo sa normálnym ľuďom zdá byť nenormálne, teda platiť za chyby iných, liberáli považujú naopak za našu povinnosť. Považujú za povinnosť Slovenska týchto utečencov z Afganistanu prijať, hoci Slovenská republika nie je pôvodcom ich problémov a väčšinová spoločnosť s takým prístupom rovnako a dlhodobo nesúhlasí. Ich problémy by mali riešiť tí, ktorí ich spôsobili.

Liberálov navyše pobúril malý počet ľudí, ktorých chce vláda prijať, čo dávali najavo množstvom nahnevaných komentárov na sociálnych sieťach.

Známa liberálka Dorota Nvotová zašla dokonca tak ďaleko, že pod statusom ministra zahraničia Ivana Korčoka na neho apelovala, aby sme prijali čo najviac Afgancov. (viď obrázok nižšie)

Komentár Doroty Nvotovej zdroj: Facebook Ivan Korčok


To mu poradil Orlovský? Slovensko poskytne azyl desiatim Afgancom, vyhlásil Heger
16 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Nová etapa nátlaku na prijímanie utečencov

Už včera sme na portáli Hlavný denník
To mu poradil Orlovský? Slovensko poskytne azyl desiatim Afgancom, vyhlásil Heger
16 | 08 | 2021 | Peter Sulek
, že rýchla reakcia premiéra Hegera môže byť výsledkom intervencie vplyvných liberálov ako je šéf Migračného úradu a bývalý šéf Sorošovej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnost, Ján Orlovský. Tí by vzniknutú neprehľadnú situáciu veľmi radi zneužili.

Po vyjadrení Nemecka, ktoré ústami ministra Seehofera vyhlásilo, že očakáva až 5 miliónov utečencov prichádzajúcich z Afganistanu, vzniká celkom nová situácia. Prvých desať prijatých Afgancov nemusí byť posledných a pravdepodobne sa dočkáme opätovného nárastu tlaku západnej Európy na krajiny V4, aby prijímali utečencov a migrantov aj proti svojej vôli.

Levente Magyar: Maďarský ľud nemôže platiť za dôsledky nesprávneho geopolitického rozhodnutia
Operácia v Afganistane podľa Leventeho Magyara, štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a obchodu Maďarska, nesplnila očakávania. Maďarská vláda podľa neho odmieta, aby maďarský ľud platil za dôsledky nesprávneho geopolitického... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová