Lintner: Všetci naokolo začínajú spravodajstvo situáciou v Afganistane, iba my prioritne riešime očkovaciu lotériu
18 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Posledné dni ukazujú aký je politický svet rozmanitý. Situácia v Afganistane sa po odchode Američanov a vojsk NATO výrazne zdramatizovala, drámu u nás spravil zase Igor Matovič s očkovacou lotériou. Utečenci z Afganistanu utekajú na všetky svetové strany, s otvorenou náručou „zopár“ z nich vraj prijmeme i my.


Bolo nám to treba? Situáciu v Afganistane Slováci nespôsobili, napriek tomu za ňu budú trpieť očakávaným návalom utečencov. Situáciu s očkovacou lotériou sme tiež nespôsobili, no opäť za ňu budeme trpieť. Nad absurdnosťou situácií z týchto dní sa v statuse zamýšľa aj bývalý poslanec parlamentu, novinár a mediálny analytik Ľubomír Lintner.
Premiér chce prijať 10 Afgáncov, predseda parlamentu na to nevidí dôvod

Lintner hneď v úvode konštatuje, že vonku sa politicky mení svet. „Afganistan sa stal dôkazom absolútneho kolapsu Aliancie a Slovensko sa zaoberá očkovacou lotériou, ktorá nerieši to podstatné – očkovanie,“ píše ďalej Lintner a dodáva, že televízne spravodajstvo verejnoprávneho média urobí zo zlyhania ministra financií jeho pozitívnu PR. „Ten priamy vstup s I. Matovičom a riaditeľom RTVS J. Rezníkom pripomenul to zvláštne obdobie, keď riaditeľom STV bol I. Kubiš. šéfkou spravodajstva H. Pravdová a politickej publicistike s názvom Fašírka sa medzi divákmi hovorilo „kapustoviny“.

Televízie všadiaľ okolo Slovenska začínajú svoje spravodajstvo obrázkami z diania na letisku v Kábule, tá slovenská verejnoprávna to zaradí až v 24. minúte svojej hlavnej relácie,“ konštatuje mediálny analytik, podľa ktorého dostane radšej prednosť informácia, že prenos, v ktorom sa žrebovali výhercovia očkovacej lotérie, sledovalo 572 tisíc divákov.



„Poslankyňa V. Marcinková chce zmeniť kritéria očkovacej lotérie, hoci oveľa lepšie by bolo, keby vyslovila návrh na jej okamžité zastavenie a presunutie peňazí do nemocníc,“ myslí si Ľubomír Lintner a opäť prelaďuje na zahraničnú tému a dodáva: „Ľudia na celom svete vidia zúfalých Afgáncov, držiacich sa podvozkov štartujúceho lietadla v snahe zachrániť si život, očakávajú totiž od Talibanu pomstu za pomoc krajinám Aliancie, medzi ktorými bolo aj Slovensko.“

Náš premiér Eduard Heger k tomu ale iba blahosklonne oznámi, že krajina prijme 10 Afgáncov. „A predseda parlamentu B. Kollár k situácii chladne konštatuje, že „určite nevidím najmenší dôvod otvárať tému utečeneckej vojny“. To nevymyslíš. To je Slovensko. Ako v areáli u Pinela,“ končí svoj status Ľubomír Lintner.

Ľ. Lintner: Vstup na omše len pre zaočkovaných? Popretie Kristovho učenia v jeho podstate
„Pápež určite neprisľúbil návštevu Slovenska, aby sa mohol stretnúť iba so zaočkovanými. Nepochybne verí, že jeho slovo bude zasiate aj do sŕdc nezaočkovaných. Bývalý kazateľ a súčasný premiér E. Heger, aby učinil zadosť svojmu učeniu, by mal... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Petra Demková