Vážená pani Remiášová! Vážte slová! Pribrzdenosť určite nie je typický obraz Slovenska!
17 | 08 | 2021 I Lea Penderecki

Vážená pani Remiášová! Váš status, ktorý ste medzičasom zo sociálnej siete vymazali, sa ma dotkol! Pretože pribrzdenosť určite nie je typickým obrazom Slovenska. Slovensko totiž nie je iba OĽaNO.


Chápem, že každý súdi podľa seba, ale ja vás, pani Remiášová, ubezpečujem, že na Slovensku je veľmi veľa múdrych, statočných a šikovných ľudí, ktorí vidia a vedia. A v správny čas si s obyčajnými ľuďmi z vašej komunity poradia. S tými, s ktorými sedíte v jednej miestnosti a s prstami na tlačidlách rozhodujete aj o životoch niektorých pribrzdených...

RTVS, o ktorej ste písali na úvod statusu, mala podľa vás určite najväčšiu sledovanosť v nedeľu. Toto tvrdenie by ste mali podložiť relevantnými dátami. Inak je to iba také bla, bla, bla na úrovni vašej kolegyne. Tej, ktorá sa pribrzdene okúpala a odfotila vo vysokohorských vodopádoch. A predtým si pribrzdene uctila pamiatku Milana Lasicu tým, že položila kvety a zapálila sviečky pri odpadkovom koši.

Zlý ťah. Korporácie, ktoré chcú Slovákom predávať svoje produkty, chcú diktovať očkovanie
Ďalšou spoločnosťou, ktorá chce očividne nahnevať Slovákov, je výrobca keksíkov ako Mila či Horalka. Jeden zo spolumajiteľov spoločnosti vyrábajúcej obľúbené cukrovinky sa vyjadril v tom zmysle, že nezaočkovaní Slováci majú sedieť doma. Dokonca pre... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Petra Demková

26 miliónov eur, je sk*rvene veľa peňazí. A sú to naše peniaze!

Tvrdili ste v statuse, že toto je typický obraz Slovenska. Štát chce občanom pomôcť a niektorí ľudia sa správajú ako vždy. Ako pribrzdení.

Tak, vážená pani Remiášová! Vy chcete občanom ako štát pomáhať. Napíšem vám pár tipov, ako sa to dá. Pretože 26 miliónov eur, je sk*rvene veľa peňazí. A sú to naše peniaze! Ak ste tento fakt opomenuli.

Napríklad nemocnice. Doprajte pacientom na lôžkach klimatizované izby. V 21. storočí, pri teplotách, aké máme dnes, sú už takpovediac samozrejmosťou. Predstavte si nemocnicu, ktorá má napríklad 12 poschodí, vonku je 36 stupňov a vy ležíte v izbe. Chorá, bez klimatizácie. Koľko izieb by sa dalo za 26 miliónov eur vybaviť klimatizáciou? Alebo umývadlá, nové sprchy, lôžka, ktoré si vie pacient pre viac pohodlia nastaviť. Čokoľvek, vážená pani Remiášová, čím pomôžete všetkým. A budeme všetci vidieť, že, aha – tak áno, 26 miliónov eur sa dobre investovalo. Naše peniaze, verejné financie sú v dobrých rukách. Minister financií nie je nekompetentný a očkovaciu lotériu by populisticky nikdy predsa neschválil. Veď presne o to mu išlo, vážená pani Remiášová, pred voľbami. Aj o to. Efektívne spravovať verejné financie.

Alebo čo tak deti? Ktoré nemali možnosť nijakým spôsobom sa vzdelávať. Lebo veď ani počítač, ani internet, ani mobil. Čo tak investovať sem. Veď vzdelaní ľudia by mali byť budúcnosťou našej krajiny.

Spoločnosť Nethemba si spravila bombastickú reklamu na deravej štátnej e-Hranici. V pohode ju hackli
O tom, ako sa nabúrali do aplikácie eHranica, napísala spoločnosť na svojej facebookovej stránke. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Uisťujem vás, že klamete

Napísali ste, že každý jeden občan, ktorý má záujem zúčastniť sa súťaže, si nájde čas a spôsob ako odsledovať konkrétny program v RTVS v priamom prenose.

Vážne? Ja vás uisťujem, že klamete. Každý jeden občan nesedí doma na zadku v nedeľu večer od 20:00 do 21:00, aby sledoval očkovaciu lotériu. Úžasný nápad vášho šéfa. Iba tak bez rozmýšľania – policajti, lekári, predavačky v obchodoch, vojaci, záchranári, zdravotné sestry, zamestnanci elektrární, taxikári, vodiči verejnej dopravy, medzištátnej, pekári atď. atď. Sedia oni podľa vás, každý jeden z nich, doma v nedeľu večer a so zatajeným dychom sledujú očkovaciu lotériu ako niektoré deti pred rokom 1989 Fantomasa?

Píšete ďalej: „Ak to nedokáže, nech si nesťažuje, respektíve neobviňuje iných! 1. výhra 101 tisíc. OK! Super, blahoželám. 2. výhra 101 tisíc – položí telefón. 3. výhra 201 tisíc – nezodvihne mobil. 4. výhra 301 tisíc – nevie heslo. 5. výhra 401 tisíc, dotyčná hľadá heslo na internete, zistí ho po časovom limite. Stačilo pozerať RTVS televíziu.“

No, hanbite sa. Medzi očkovanými je ďalšia skupina ľudí, ktorí nie sú tak zruční, aby dokázali všetky podmienky, ktoré ste fundovane zapracovali, ihneď pochopiť. Viete si predstaviť pani, ktorá ma 86 rokov a ktorú do očkovacej lotérie prihlásila vnučka odniekadiaľ z druhého konca republiky? Pani, ktorá žije na dedine, kde je dokopy desať domov? Aký v tom má zmätok? V tých vašich pravidlách? Alebo ste to mysleli tak, že nech všetci susedia sedia spolu ako kedysi dávno pred jedným televízorom a pomáhali si? Je mi z toho smutno. Nie, nenapíšem, že mi je z vás na vracanie, lebo tiež ste už osoba v rokoch a mňa rodičia učili správať sa úctivo k ľuďom starším odo mňa. A vlastne úctivo ku všetkým.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/16/vobec-nechrania-system-a-nechrania-ludi-chrania-uz-len-samych-seba-hovori-meciar-o-sucasn
To, čo ste napísali, je nehorázne

A ďalej píšete : "Takže vopred blahoželám prvému výhercovi k 501 tisícom o týždeň!"

Krásne! Čo ak ich vyhrá človek, ktorý nikdy v živote neodviedol štátu ani cent, pretože jednoducho z nejakého dôvodu nepracoval. Aj takí medzi nami žijú, predstavte si! Je to podľa vás spravodlivé?

Čiže to, čo váš pán predseda na novej pozícii ako minister financií vymyslel, je nehorázne. To, čo ste napísali, je nehorázne viac. Pohŕdate skupinou ľudí, ktorí sú vašimi zamestnávateľmi a navyše vo verejnoprávnej televízii, ktorú si platíme my všetci. Aj tí podľa vás pribrzdení z koncesionárskych poplatkov, ktorí sedeli pred televíziou a nie z vlastnej viny peniaze nedostali.

Foto: Facebook


Už aj koaličná poslankyňa žiada spravodlivosť: Online diváci nemôžu vyhrať v očkovacej lotérii
Napriek tomu, že nie je za očkovaciu lotériu, súhlasí s rozhodnutím koalície. Koaličná poslankyňa strany Za ľudí Vladimíra Marcinková však žiada o prehodnotenie priebehu a pravidiel očkovacej lotérie, informuje Pluska. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Tibor Sipos