Peter Weis: Manipulácia štatistík ako pracovná metóda
17 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Advokát Peter Weis vo svojom najnovšom blogu komentuje manipuláciu štatistík a odkazuje na zistenia lekára Radoslava Čičalu. Weis poukazuje na to, že manipulácia sa využíva ako pracovná metóda. A citátom od Winstona Churchilla, že „verím iba tým štatistikám, ktoré som sám sfalšoval," utvrdzuje aj čitateľa v tom, že nejde o žiadnu novinku.


Weis píše, že lekár Radoslav Čičala na svojom FB profile uviedol nasledovné: "Sloboda je obmedzovaná na základe manipulácie. Manipulovalo sa s počtom pozitívnych prípadov, ak išlo o pozitívnu osobu nad 65 rokov, rátala sa ako 4. Teraz sa odhaľuje, že sa podvody robia aj s hospitalizáciami. A reálne číslo je cca o 1/3 nižšie ako je realita. Už je pochopiteľné, prečo nesedeli čísla hospitalizovaných v Kežmarku."

Vo svojom blogu odkazuje Weis na príspevok Čičalu, ktorý tvrdenie o manipulovaní opiera o tri zdroje. Jedným je prípad z Kežmarku, známy z 11. februára 202, keď sa mesto čudovalo číslam, ktoré zverejnilo ministerstvo zdravotníctva o hospitalizovaných pacientoch. Podľa ich hovorkyne Nemocnica AGEL Kežmarok, nikdy počet 95 COVID-19 pozitívnych pacientov nemala. „Takúto informáciu sme my nikdy neposkytli, hoci na týždennej báze aktualizujeme a zverejňujeme počty covid pozitívnych pacientov," vysvetlila vtedy pre denník Pravda Pavliková.

Z návštevy pápeža môže byť fiasko roka. Zatiaľ sa s ním chce stretnúť len niečo vyše 12 tisíc ľudí
17 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Metodika Národného centra zdravotníckych informácií

Druhým zdrojom, ako uvádza lekár Radoslav Čičala, je štatistické zisťovanie Ministerstva zdravotníctva SR Hlásenie o prijatí do ústavnej starostlivosti – Z (MZ SR) 1-12 v zmysle zákona č. 153/2013 Z. z. o národnom zdravotníckom informačnom systéme a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zber a spracovanie údajov vykonáva Národné centrum zdravotníckych informácií.

Čičala upozorňuje, že v štatistike hospitalizovaných je pacient prekladaný na iné oddelenie alebo do iného zariadenia považovaný za ďalšiu hospitalizáciu a odkazuje na metodiku Národného centra zdravotníckych informácií a zverejňuje aj fotografiu z časti metodiky.

Foto: Facebook


 

Prokopová si s očkovaním detí nedá pokoj. A naznačuje, že rúška budú nosiť deti už navždy!
Kým pred rokom deti Covid-19 znášali väčšinou bezpríznakovo a bez problémov, najnovšie je ochorenie údajne jedným z desiatich, na ktoré vo svete najviac umierajú. Členka konzília odborníkov Elena Prokopová vyzýva rodičov, aby neváhali a dali dieťa... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Počet hospitalizovaných pacientov ako mohol byť asi o tretinu nižší

V príspevku, na ktorý odkazuje advokát Weis, lekár Čičala upozorňuje, že ak by sme brali hospitalizácie bez prekladov, t. j. na úroveň jedinečného rodného čísla pacienta, potom by počet hospitalizovaných pacientov ako fyzických osôb bol menší asi o 1/3. "Avšak vtedy by sa ľudia nemohli obmedzovať tak, ako sa obmedzovali," vysvetľuje Čičala a odkazuje na Trestný zákon, konkrétne na trestný čin sabotáže, čo je tretím zdrojom, o ktorý sa opiera vo svojom tvrdení.

Okrem týchto zistení koluje sociálnymi sieťami aj trefný obrázok z konca júna, keď televízia Markíza zverejnila prieskum o očkovaní.

Zdroj: Facebook


[gallery ids="248313,248314"]

Zlý ťah. Korporácie, ktoré chcú Slovákom predávať svoje produkty, chcú diktovať očkovanie
Ďalšou spoločnosťou, ktorá chce očividne nahnevať Slovákov, je výrobca keksíkov ako Mila či Horalka. Jeden zo spolumajiteľov spoločnosti vyrábajúcej obľúbené cukrovinky sa vyjadril v tom zmysle, že nezaočkovaní Slováci majú sedieť doma. Dokonca pre... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Petra Demková