Nové informácie svedka tragédie: Iba 15-ročný Tomáš sa utopil kvôli ľahostajnosti vedúcich kempu
17 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Na povrch vyšli nové informácie súvislé s tragickým úmrtím Tomáša na basketbalovom kempe. Očitý svedok ich poskytol redakcii Plusky. Podľa svedka je za utopením mladého basketbalistu nevšímavosť vedúcich.


Tragédia sa odohrala 3. augusta. Záchranári našli nehybné telo 15-ročného Tomáša rýchlo. Na mieste boli len tri minúty od hlásenia a resuscitovali ho takmer polhodinu, avšak neúspešne. Vedúci si uvedomili až po hodine, že jedno dieťa chýba. To, že sa zrejme utopilo v jazere, si uvedomili až po ďalšej pol hodine.

Kamerový záznam z blízkeho hotela ukázal, že Tomáš plával až do stredu jazera. Zrazu začal mávať rukami a vybral sa späť k brehu. Chlapec, žiaľ, nestihol doplávať, chýbalo mu už len pár metrov.

Mladý člen basketbalového žilinského tímu sa utopil v dôsledku nevšímavosti vedúcich kempu na Slnečných jazerách v Senci. Potvrdil to očitý svedok tragédie, ktorý zaslal mail so svedectvom redakcii Plusky až niekoľko dní po tragickej udalosti.

Chlapec sa utopil v tábore. Smrť vo vode je často nenápadná (VIDEO)
Voda je v horúčavách veľkým lákadlom, spája sa však aj s rizikom. Júl sa ešte neskončil a už priniesol viacero tragédií. Utopenie je často tiché a rýchle, môže sa stať i v bazéne plnom ľudí. V prípade detí je druhou najčastejšou príčinou náhodných... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Natália Sollárová

Vedeli, že nie je dobrý plavec

Vedúci kempu boli podľa svedka riadne informovaní, že Tomáš nevie dobe plávať. „Takisto sa mi nepáčilo už počas predchádzajúcich turnusov tohto tábora, že vedúci nestrážili deti, keď boli vo vode,“ uviedol. V osudný deň podľa neho vedúci kempu sedeli na brehu, avšak rozprávali sa medzi sebou a chlapca si nevšímali.

„Vo vode nebol nijaký dospelý. Zdravotníčka a zároveň oddielová vedúca Zuzana I. sa podľa kamerových záznamov dokonca v tom osudnom čase hrala so svojimi psami namiesto toho, aby robila dozor. Takže síce bola od topiaceho sa chlapca tri metre, ale bola mu otočená chrbtom! Je to na kamerovom zázname!“ Zdôrazňuje svedok.

„To, že im chýba chlapec, zistili až zhruba po hodine. Keď všetky deti boli naobedované, zdravotníčka zistila, že jedno jedlo ostalo nedotknuté. Ďalšiu polhodinu sa prechádzala po hoteli a ostatní vedúci sa v pohode rozprávali v jedálni. Až keď zdravotníčka išla na breh a našla tam opustené veci utopeného chlapca, začala telefonovať na 112,“ uzatvára svedectvo, ktoré bolo poskytnuté polícii.

V Turnianskom rybníku sa utopil muž
V Turnianskom rybníku v katastri obce Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie sa v sobotu utopil podľa prvotných informácií 27-ročný muž z Maďarska. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | TASR