Fico: Elektrina môže ísť hore o 15 až 20 percent! Keď zdražie energia, zdražie všetko
17 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Predseda Smeru Róbert Fico avizoval nevídané zdražovanie elektriny. Slovenské domácnosti čaká extrémne uťahovanie opaskov. 


O stanovovaní ceny energií na rok 2022 rozhoduje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Úrad podľa Fica oznámil, že „referenčnou cenou pre výpočet ceny energií pre domácnosti bude priemerná cena elektriny na trhoch". Tá sa podľa predsedu Smeru „vyšplhala na 61 eur za megawatt. Keď to porovnáme s rokom 2020, tento nárast je o 15 až 16 eur za megawatt."
Za okolnosti nehorázneho nárastu ceny elektriny bude môcť aj vláda

Okolnosti, ktoré tlačia na rast ceny energií, sú podľa Fica aj objektívne. Inými slovami, sú to tie, ktoré nevieme z našej pozície efektívne ovplyvniť. Ide napríklad o medzinárodné a trhové okolnosti. „Cena, ktorú platia domácnosti, je zložená z viacerých položiek," odkazuje Fico vláde.

Priemerná cena je síce stanovená na 61 eur, ale to je podľa poslanca Fica iba 40 percent celkovej sumy elektrickej energie, takže nám zostáva 60 percent. Podľa neho s touto časťou "môže vláda veľmi aktívne pracovať a pripravovať sa na to, aby spoločne s úradom pre reguláciu zabezpečila, že cena elektriny nepôjde hore". Fico ďalej uviedol, že predpokladaný cenový skok pre domácnosti a malé podniky bude 15 až 20 percent. Čiže nárast o pätinu. Prízvukoval, že to nie je jeho výmysel a že si treba pozrieť analýzy.

Blaha: Pfizer už raz zabíjal. Pri medicínskych pokusoch zomierali deti
Podpredseda Smeru SD a poslanec NRSR Ľuboš Blaha je známy svojimi trefnými statusmi. Najnovšie sa rozpísal o gigantickej farmaceutickej spoločnosti Pfizer a slovenskej vláde, ktorá túto spoločnosť podporuje. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Keď ide energia hore, pôjde hore všetko a Kollár sa stará, čo ukradne

Podľa šéfa Smeru môžeme očakávať aj zvýšenie ceny plynu. „Ak pôjde hore elektrina, ak pôjde hore plyn, tak pôjde hore všetko," upozorňuje. Fico položil viaceré otázky vláde. "Aký majú plán? Čo chcú ponúknuť slovenskej verejnosti, aby sa toto nestalo?" kladie šéf Smeru pádne otázky.

Podľa Fica sa jeho vlády starali o to, aby zdražovanie čo najmenej zasiahlo Slovákov. Takéto aktivity boli ich "vlajkovou loďou". Následne opísal katastrofické zdražovanie, ktoré nás doteraz postihlo a ktoré nás ešte len čaká od januára.

„Čo očakávate od tejto vlády? Kollár sa venuje tomu ako ukradnúť peniaze zo štátneho príspevku do vlastnej strany! OĽANO rieši dnes lotériu. Sme rodina nevie, čo povie ráno a čo povie večer. No a Sulík, ktorý to má na starosti, ten je úplne ticho. On je neoliberál. Jemu je to jedno, či ľudia zaplatia toľko alebo toľko,"  vyhlásil predseda Smeru Robert Fico.

Spoločnosť Nethemba si spravila bombastickú reklamu na deravej štátnej e-Hranici. V pohode ju hackli
O tom, ako sa nabúrali do aplikácie eHranica, napísala spoločnosť na svojej facebookovej stránke. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik