Dankov tvrdý odkaz: O Afgancov sa nemáme starať my, ale tí, ktorí to tam pohnojili (VIDEO)
17 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko za predchádzajúcej vlády odmietalo prijať utečencov na svoje územie. Takmer 150 moslimských kresťanov z Iraku sa predsa len rozhodlo ísť do „zasľúbenej“ krajiny. Odvtedy sa tu žiadna väčšia skupina prisťahovalcov neusadila. Možno až teraz.


Z asýrskych kresťanov, ktorí prišli na Slovensko v roku 2015, sa síce už časť vrátila domov, no viacerí tu zostali. Teraz sa premiér Eduard Heger rozhodol, že na Slovensko dopraví desať utečencov s Afganistanu. Ono ich zrejme bude oveľa viac, pretože prídu aj s rodinami. A práve ich príchod kritizuje vo videu (TU) šéf národniarov Andrej Danko.
Keď ste zle odhadli situáciu, páni na západe, tak sa o tých ľudí starajte vy

„Afganci tu nemajú čo robiť, pán Kollár a Korčok,“ odkazuje v kratučkom statuse Andrej Danko.

„Paráda. Kollár a Korčok tvrdia, že berieme iba desať migrantov z Afganistanu. To už nepovedia, že k tomu treba prirátať aj rodinných príslušníkov, takže Slovákov to bude stáť niekoľko miliónov eur,“ vyratúva vo videu Danko. „A ešte len začali, pretože ak sa vlna migrácie pohne z Afganistanu a bude to horšie ako v Islamskom štáte, tak som zvedavý, čo s nimi budú robiť,“ konštatuje bývalý predseda parlamentu.

„Presne o to išlo. Rozbiť V4 a začať rozdeľovať migrantov do východných štátov. Spomeňte si na Kollára ako on bude bojovať proti migrantom. No, už to vidím. Práve dnes začali s tým, že tu budú postupne povinné kvóty,“ prezrádza vo videu Danko.

„Postupne nám tu budú pribúdať, postupne nás tu budú osídľovať. A presne to sme bránili, aby sa u nás takéto veci nediali počas rokov 2016 až 2020. Som presvedčený, že veci vidíte inak, ale, žiaľ, títo ľudia si robia, čo chcú, pretože majú mandát. Vyzývame Korčoka a Kollára aby zverejnili celkový počet osôb. Vrátane nákladov, koľko to bude Slovensko stáť,“ hovorí šéf národniarov.

Je presvedčený, že by sa o tých ľudí mali starať tí, ktorí to v Afganistane pohnojili. „Dnes nemecký minister len tak povie, že zle odhadli situáciu. Keď ste zle odhadli situáciu, páni na západe, tak sa o tých ľudí starajte vy,“ končí video Andrej Danko.

Fico: Osud Afganistanu je spečatený - výsledok dvadsaťročného úsilia NATO a predovšetkým USA
„Osud Afganistanu je spečatený,“ informuje Robert Fico „Situácia je vážna preto, lebo celé NATO a USA preukázali neschopnosť urobiť poriadok v jednej hornatej krajine s Talibanom. Pravdepodobne dostali bojovníci Talibanu od USA perfektný výcvik a... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021