Bránik: Ak by chorý Matovič nedostal šancu „riadiť“ pandemické opatrenia, množstvo ľudí mohlo žiť
17 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šéf OĽaNO Igor Matovič od svojho vstupu do politiky dokázal poriadne naštvať veľa ľudí. Teraz však, keď je vo vláde, sa mu to darí podstatne lepšie. A celkom to vyšperkoval výmyslom očkovacej lotérie, za ktorú sa na jeho hlavu znieslo množstvo kritiky.


Kritiku náš financmajster zožal aj od bezpečnostného analytika Radovana Bránika. V statuse na ňom nenechal nitky suchej. A aby toho nebolo málo, na paškál si zobral aj jeho psychický stav, ktorý je podľa neho na zamyslenie. V skratke povedané minister financií má vážny psychický problém, ktorý sa prejavil aj pri očkovacej lotérii.
Práva psychicky narušených ľudí končia tam, kde začínajú práva iných

Igor Matovič je osoba, ktorá je proti srsti aj bezpečnostnému analytikovi Radovanovi Bránikovi. Podľa neho si tento tvor sám osebe nezaslúži ani štipku pozornosti. „Ešte nikdy doteraz nezvládol Igor Matovič presnejšie a rýchlejšie ilustrovať svoj závažný psychický problém, pri ktorom sa tu dodnes aj v odborných kruhoch chodí po špičkách a medzi dezolátmi je zas rozdávanie psychiatrických diagnóz nehorázne prebujnelé,“ konštatuje Bránik. Hovorí, že o psychických poruchách sa verejne hovoriť nepatrí, no začína to byť úplne legitímne v okamihu, keď ide o osobu, ktorej schopnosť pôsobiť vo významnej verejnej funkcii je preto výrazne spochybniteľná.

„Minister financií má vážny psychický problém. Poruchu. Nič proti, ľudia s psychickými poruchami si zaslúžia súcit, rešpekt a starostlivosť, diskrétnosť rovnako. No ak na základe straty kontroly nad touto poruchou páchajú zlo, nie je a nesmie byť zásada ochrany ich súkromia absolútna. Aj ich práva končia tam, kde začínajú práva iných. A je správny čas začať hľadať medzi týmito právami nejaký súlad, pretože tento človek sa nás už natrápil naozaj dosť,“ vysvetľuje analytik.

Radovan Bránik: Matovič by sa mal chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska spolu s Putinom
Bloger Radovan Bránik napísal nahnevaný komentár, v ktorom tvrdí, že po nákupe vakcíny Sputnik by sa mal Igor Matovič chytiť lopaty a ísť kopať hroby do Ruska. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová

Matovič zrejme vôbec netuší, že účelom očkovacej lotérie je podpora očkovania

„Netuším, kto má v nedeľu šancu vyhrať pol milióna, ale celkom isto viem, kto tú šancu nemá. Naisto v nedeľu nevyhrá žiaden zaočkovaný lekár v službe ani zdravotná sestra. Isto nevyhrá policajt, ktorý bude práve riešiť nejakú hnusnú nehodu. Nevyhrá záchranár, hoci sa dal zaočkovať medzi prvými a bude práve oživovať skolabované srdce. Nádej na výhru vopred strácajú aj vojaci, ktorí budú plniť svoje úlohy, o šancu na výhru prídu všetci hasiči v službe vrátane tých, ktorí práve teraz nasadzujú životy pri požiaroch v Grécku. Šoféri MHD aj zaočkovaní taxikári môžu na výhru zabudnúť tiež. Predavačky? Obslužný personál na pumpách? Ľudia z kritickej infraštruktúry? Zabudnite. Pre vás tie peniaze nie sú a nikdy neboli,“ konštatuje Bránik.

Šancu nevyhrať majú aj ďalší. Zlomyseľné pravidlá tiež automaticky odstavili z hry nevidiacich, slabozrakých, nepočujúcich či ľudí s poruchami sluchu. Aj ľudia s inými formami postihnutia sú vylúčení z hry. „Psychická porucha ministra financií mu bráni do dôsledkov domyslieť a precítiť všetky horeuvedené aspekty a postrehne neomylne iba jeden jediný - drámu. To jediné ho zaujalo a nadchlo,“ myslí si Bránik. Tvrdí, že Matovič netuší, že účelom očkovacej lotérie je podpora očkovania. Takmer nemožným problémom podľa Bránika je aj splnenie 20-sekundovej podmienky súťaže pre viac než polovicu zúčastnených.

Bránik vláde kvôli očkovaniu: Neustále to svojou nekonečnou tupotou budete sabotovať!
Radovan Bránik sa pokúšal vytlačiť si certifikát o očkovaní. To však v dôsledku opakujúcej sa chyby systému nejde. „A od momentu úspešného stiahnutia konečná. Desiatky pokusov o opätovné prihlásenie sa s prideleným PIN, pritom systém tvrdí, že... Čítať ďalej
21 | 06 | 2021 | Petra Demková

Je čas začať hovoriť otvorene o spôsobilosti Matoviča na výkon verejnej funkcie

„Mnohí sa o tom, že roky pozerajú ‘priamy prenos’ oneskorený niekedy až o 30 sekúnd, šokovane dozvedia až dnes. Tento typ diskriminačnej šmejdovskej ‘súťaže’ na obrazovku verejnoprávnej televízie vôbec nepatrí. Zaujíma to Radu RTVS? A čo na to Rada pre vysielanie a retransmisiu? Čo príslušný výbor parlamentu či stavovské organizácie, ktoré sa k porušeniam etiky a sprenevereniu sa zásade verejnoprávnosti bežne vyjadrujú?“ kladie zásadné otázky Bránik. Dodáva, že štátny rozpočet cez „očkovaciu lotériu“ v skutočnosti zatiahol len ďalšie milióny na ukojenie animálnych pudov neliečeného psychopata.



„S odmenou pre ľudí nevyhýbajúcich sa vakcinácii to nemá vôbec nič spoločné. Nevyhýbanie sa poctivej terapii a správna medikácia by nás všetkých za tie roky vyšli o stovky miliónov menej a aj pekných pár tisíc obetí Covid-19 mohlo ešte žiť, ak by tento človek v tejto fáze poruchy nedostal šancu ‘riadiť’ pandemické opatrenia,“ píše Radovan Bránik, podľa ktorého je čas začať hovoriť otvorene o spôsobilosti Igora Matoviča na výkon verejnej funkcie. A má vraj na mysli odbornú debatu, nie "dezolátske" svinstvá a ani „pokus smeráckej mafie využiť túto situáciu na záchranu spolupáchateľov“.

Bránik: Matovič sa ponáhľal do Budapešti, aby na vlastnú krajinu vygrcal aj ten zvyšok jedu, čo v ňom ostal po predchádzajúcom vylučovaní.
Rusofób Radovan Bránik dostal z nákupu Sputniku V a aktivít Matoviča v posledných dňoch doslova záchvat. Áno, časť jeho kritiky je oprávnená. Avšak nejde nevšimnúť si, že hlavný problém je komunikácia s Ruskom a Maďarskom. Matovič začal pre mnohých... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová