Už aj koaličná poslankyňa žiada spravodlivosť: Online diváci nemôžu vyhrať v očkovacej lotérii
16 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Napriek tomu, že nie je za očkovaciu lotériu, súhlasí s rozhodnutím koalície. Koaličná poslankyňa strany Za ľudí Vladimíra Marcinková však žiada o prehodnotenie priebehu a pravidiel očkovacej lotérie, informuje Pluska.


Marcinková vyzýva rezort financií, ktorý riadi expremiér Igor Matovič, aby prehodnotil štatút očkovacej lotérie. Diváci, ktorí sa na živý vstup pozerajú online, nie cez televízor, sú totiž znevýhodnení do takej miery, že nemôžu vyhrať. Technicky je to nemožné. Online prenos je totiž o niekoľko desiatok sekúnd pomalší ako televízny. Z toho dôvodu nedokážu online diváci splniť nastavené pravidlá lotérie včas.

Poslankyňa v tomto prípade považuje pravidlá očkovacej lotérie za nadmerne zložité a nespravodlivé. Najmä vzhľadom na jej samotný zámer. „Nie som fanúšičkou očkovacej lotérie, ale rešpektujem kolektívne rozhodnutie koalície zaradiť ho medzi motivačné nástroje na podporu očkovania. Za kľúčové však považujem, aby komunikácia a pravidlá takejto očkovacej kampane boli dôstojné a spravodlivé,“ uviedla Marcinková.

Juraj Draxler o Matovičovi po pozretí lotérie: Je to čistý debil! Ešte raz: Debil!
Na ministra financií sa to kvôli očkovacej lotérii sype. Gala program, ktorý má navnadiť ďalších Slovákov dať sa očkovať, očividne rozzúril mnohých a aj bývalého ministra školstva. Ten sa zmohol len na jedno – je to čistý debil. Ešte raz: Debil.... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Petra Demková