To mu poradil Orlovský? Slovensko poskytne azyl desiatim Afgancom, vyhlásil Heger
16 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Liberáli využili príležitosť a jasajú. Slovensko vraj poskytne azyl desiatim občanom moslimského Afganistanu. Vyhlásil to premiér Heger. Lenže o azyle nerozhoduje premiér, ale migračný úrad. A na jeho čele dnes stojí Ján Orlovský, bývalý šéf Sorosovej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnosti.

O prevoz z Afganistanu v uplynulých hodinách požiadalo pár slovenských občanov. Vyhlásil to premiér Eduard Heger. Podľa portálu HN vláda intenzívne komunikuje s partnermi a je zapojená do procesov prevozu občanov Afganistanu a aj občanov Európskej únie do bezpečia.
Chce Heger zneužiť právomoci a obísť azylové konanie?

Vládny kabinet sa podľa slov premiéra rozhodol poskytnúť azyl desiatim občanom Afganistanu, ktorí za posledné roky veľmi intenzívne spolupracovali s členskými štátmi únie.

Lenže o azyle nerozhoduje premiér, ale migračný úrad, na ktorého čele dnes stojí Ján Orlovský, bývalý šéf Sorosovej mimovládky Nadácia otvorenej spoločnosti. Mohlo by to teda vyzerať tak, že premiér Heger sa s posvätením Orlovského chystá zneužiť právomoci, obísť azylové konanie a ísť proti vôli väčšiny občanov Slovenska, ktorí takúto liberálnu politiku v oblasti migrácie odmietajú.

Bezpečnostnú situáciu v Afganistane, obzvlášť v Kábule a na miestnom letisku označil predseda vlády za mimoriadne vážnu. Deklaruje však, že situáciu podrobne monitorujú a vláda je pripravená flexibilne reagovať.
Rezort diplomacie ešte koncom minulého týždňa informoval, že na území Afganistanu eviduje troch slovenských občanov.

Militantné hnutie Taliban po rýchlej ofenzíve z posledných dní v nedeľu bez boja obsadilo kľúčové mesto Džalalabad a vstúpilo do metropoly Kábul, kde jeho bojovníci obsadili aj prezidentský palác.
Afganský prezident Ašraf Ghaní z krajiny utiekol. Mnoho západných štátov v Kábule uzavrelo ambasády a evakuuje odtiaľ svojich občanov i miestnych spolupracovníkov

Orlovský zo Sorosovej nadácie sa presúva na ministerstvo vnútra, bude riadiť Migračný úrad
Z novinky sa veľmi teší aj Pavol Demeš, známy pro-americký aktivista. Ján Orlovský, nový riaditeľ Migračného úradu, bol predtým riaditeľom Nadácie otvorenej spoločnosti. „Téma migrácie bude bezpochyby predstavovať veľkú výzvu pre celú Európu aj v... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Petra Demková

Migračný úrad SR vedie Sorosov poskok

Pripomeňme si, že Migračný úrad SR dnes vedie Ján Orlovský. V období rokov 2015 - 2020 pôsobil ako výkonný riaditeľ Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti. A podľa webovej stránky nadácie je v súčasnosti členom správnej rady tejto politickej mimovládnej organizácie financovanej zo zahraničia.

V niektorých krajinách vrátane USA podobné organizácie označujú ako zahraničných agentov.

Nadácia otvorene podporuje a propaguje ultraliberálnu ideológiu vrátane neobmedzenej migrácie. Je preto na mieste otázka, či kroky premiéra Eduarda Hegera neboli ovplyvnené práve osobou šéfujúcou migračnému úradu s pochybnou minulosťou Sorosovho poskoka.

Denník SME už od 90. rokov v spolupráci so Sorosom a rôznymi finančnými žralokmi škodí Slovensku
Portál Na palete prináša zaujímavý pohľad do histórie. Článok Evy Zelenayovej vás prevedie príbehom manipulácie verejnej mienky zahraničnými peniazmi a peniazmi slovenských žralokov, ktorí cez partnerstvom so SME zvyšovali svoje zisky. V hlavnej... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Petra Demková