Spustila sa očkovacia lotéria! Lukáš a Zuzany prišli kvôli šialeným pravidlám o závratné sumy
16 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak, a už sa to rozbehlo. Verejnoprávna RTVS včera večer odvysielala prvé žrebovanie očkovacej lotérie. Čo na tom, že sa vyhadzujú peniaze aj tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať, čo na tom, že podmienky sú pre niekoho absolútne neprijateľné, čo na tom, že... Hlavné je, že sú Igor Matovič a farma firmy spokojní.


Si zaočkovaný, podarilo sa ti prihlásiť do očkovacej lotérie, máš dobrý signál na TV? Ak toto všetko splníte, vysnívaná výhra je ešte stále poriadne ďaleko. Nie pre množstvo prihlásených, ale preto, že musíte sedieť doma pri TV a navyše neurobiť chybu v hesle. Ako píše portál cas.sk, pre očkovaných Slovákov sa včera večer odštartovalo 12 nedieľ po sebe, keď sa na RTVS 1 o 20.30 hod budú žrebovať výhercovia azda tej najšialenejšej lotérie. aká sa na Slovensku konala.
Závratná suma 400 tisíc sa presúva do ďalšieho žrebovania

O toto sa v očkovacej lotérii hrá.


Očkovaciu lotériu zastrešuje minister financií Igor Matovič a včerajší večer priniesol mená prvých Slovákov, ktorí sa mohli tešiť z peňažnej výhry. A to všetko vraj len vďaka tomu, že chránia svoje zdravie. Podmienkou na získanie megaprémie je vždy zodvihnúť telefonát RTVS najneskôr do 20 sekúnd a uviesť heslo. Pre každého zo súťažiacich je vygenerované iné heslo, ktoré sa v čase telefonátu objaví na obrazovke. Nie všetci, ktorí vyhrať mohli, aj naozaj vyhrali. Ako prvá osoba vôbec to Lýdia z Nižnej Sitnice zvládla takmer na prvý raz a získala 101 000 eur! Stačilo jej k tomu prečítať heslo, ktoré sa jej objavilo na obrazovke. O ďalšiu prémiu bojoval Matej z Ružindolu, ktorý síce  na poslednú chvíľu zdvihol telefón, no potom položil. Prišiel tak o závratnú výhru. Tretí výherca mohol získať až 200 tisíc, no Jakub z Rakovnice telefón nezdvihol.

Aj vďaka nemu teda hrala štvrtá osoba o 300 tisíc. Lukáš z Košíc sa však zle chopil šance a túto sumu nevyhral! Dôvod? Nebol pri televízii, čo ho stálo priam rozprávkovú sumu. Musel si teda vystačiť s bolestným 1000 eur. Ako piata bola vyžrebovaná Zuzana z Prešova, ktorá síce hneď zodvihla telefón, no keďže všetko sledovala cez počítač, zaváhala pri hesle, nestihla ho povedať v určenom čase do 20 sekúnd a premrhala tak možnosť získať 400 tisíc eur! Táto suma však neprepadne a presúva sa do ďalšieho žrebovania! Tak teda vyzeral prvý žrebovací večer, ktorý mnohí Slováci poriadne skritizovali.

Očkovacia lotéria sa v Česku skončila v tichosti. Vládu vyšla na státisíce
Lotéria o mobilné telefóny iPhone či značkové tenisky, ktorá mala Čechov nalákať na očkovanie proti covidu, sa v tichosti skončila. Redakcii iDNES.cz koniec odmien k 31. júlu potvrdil hovorca ministerstva zdravotníctva Daniel Köppl. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Celé zle a choré, ako veľký mysliteľ, ktorý to vymyslel

Už som videla a počula všetko, ale toto je žumpa! Choré!“ napísala v diskusii žena pod menom myšiak1703. „Tu sa krásne ukázalo, akí idioti sa dali zaočkovať, ktorí nevedia ani prečítať par slov z obrazovky,“ okomentoval dianie Richard Miklánek. „Dezoláti, jedno je isté. Offce, tú vakcínu vám z vás už nikdy nikto nedostane. A budete ešte preklínať deň, kedy ste sa nechali očkovať ako tie offce. Cheeecheeee,“ skonštatoval Roman Kolman. „A keď si na dovolenke, tak nemáš nárok na výhru? Čo za IQ toto vymyslelo, veď to musel byť magor,“ hromží Peter Sveter. A Krocan sa pridáva: „Ani hluchí a slepí občania nemajú nárok, ani nemí.“

„Jasne. Igiotko chcel tým limitom prinútiť ľudí aby sedeli pri TV a sledovali jeho stupídnu propagandu. Čo mu nedochádza, že to sledujú hlavne tí, ktorí sa už očkovali, tak načo je im propaganda? To si neuvedomuje, že takto iba poriadne nasiera tých, ktorí ho slepo počúvajú? A keď už sme pri tom. A čo nevidiaci a nepočujúci, tí sú z rulety vylúčení? A tí, ktorí musia byť v práci, kde nemôžu čumieť na TV tiež? Celé zle a choré ako veľký mysliteľ, ktorý to vymyslel,“ skritizoval celú akciu Johny Tester.

„A ten blázon má ešte z toho radosť, že aké to bolo hneď na prvýkrát akčné! Ja mám z toho len jeden dojem, že okrem tej, čo to vyhrala, a toho čo nezdvihol, boli ostatní oklamaní! Hlavne ten, čo mu pri zdvihnutí jačali do telefónu ako blázni, tomu by to mali zaplatiť tí dvaja idioti, čo to moderovali!“ myslí si Efram. Kritiky na celý program bolo oveľa viac.

Odborníci o očkovacej lotérii: "Je to premrhaná príležitosť, utvrdí v Slovákoch pocit sprisahania"
Očkovacia lotéria v ľuďoch vyvoláva pocit, že si ich štát chce kúpiť. Nie je to práve najlepší „marketingový ťah“, zhodujú sa marketingoví odborníci. Podľa nich si politici mohli zvoliť iný, efektívnejší spôsob, píše denník... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Diana Zaťková