Mazurek upozornil na video Lukašenka, kde hovorí o očkovaní. Bielorusi žijú v slobodnom štáte, dodal
16 | 08 | 2021 I Petra Demková

Mazurek upozornil, že Lukašenko je v médiách prezentovaný ako zlý diktátor, ktorý obral svoj národ o slobodu. „A my vraj žijeme v demokratickom a slobodnom priestore. Pravda je však taká, že Bielorusi žijú v slobodnom štáte, za ktorý my dnes môžeme s chorými vládami v EÚ a Európskou komisiou len tvrdo bojovať,“ dodal Mazurek.



Zlý diktátor Lukašenko?

„Alexander Lukašenko je v médiách prezentovaný ako zlý diktátor, ktorý obral svoj národ o slobodu. A my vraj žijeme v demokratickom a slobodnom priestore,“ píše Milan Mazurek na Facebooku.

„Pravda je však taká, že Bielorusi žijú v slobodnom štáte, za ktorý my dnes môžeme s chorými vládami v EÚ a Európskou komisiou len tvrdo bojovať,“ upozornil.

„Častokrát je pravda presným opakom toho, čo počujete v médiách hlavného prúdu. Klamú bez prestávky a prekrucujú realitu. Bielorusi si žijú celý čas slobodne a bez obmedzení a majú menej mŕtvych ako my... Lockdown je horší ako vírus. Naša vláda je horšia ako vírus,“ doplnil ešte poslanec NRSR.
Čo Lukašenko povedal?

K Mazurekovmu príspevku je pripojené aj video na ktorom hovorí Lukašenko zhruba toto: "Nechcem, aby sme stratili rozum ako to bolo na celom svete v prvom štádiu choroby.“ Povedal aj, že v Bielorusku nebude nikdy očkovanie povinné. Dokonca sa vyhráža svojim podriadeným, že ak zistí, že niekto niekoho v štáte núti k očkovaniu, jeho reakcia bude „okamžitá a kategorická“.