Líder Bieloruska Lukašenko vie vydráždiť Západ svojimi výrokmi o koronavíruse
16 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka označujú západné médiá za posledného diktátora v Európe. Jeho odmietanie hystérie, ktorú priniesol koronavírus, dráždi nejedného svetového lídra a nejedno západné médium. Pred asi ôsmimi mesiacmi položil svojmu národu dve kľúčové otázky týkajúce sa ochorenia, ktoré boli zverejnené na youtube.com.


Podľa Lukašenka je koronavírus viac psychologickým ako zdravotníckym problémom spoločnosti. Podľa jeho slov je možné usúdiť, že medializovanie okolností okolo tohto kontroverzného vírusu považuje za hysterické a neprimerané.
Lukašenková prvá zásadná otázka sa vzťahuje na pôvod vírusu

„Je koronavírus infekcia vytvorená človekom? Alebo sa len tak náhodne objavila zo vzduchu? Kto túto infekciu potreboval?" pýta sa líder Bieloruska. Viacerí poprední odborníci predpokladajú, že vírus vznikol v laboratórnych podmienkach.

Napríklad mikrobiologička MUDr. Soňa Peková, PhD., pôvodom zo Slovenska, pôsobiaca v susednom Česku ako šéfka laboratória sa už počas prvej vlny vyjadrovala, že vírus je podľa nej umelého pôvodu, lebo jeho sekvencie pôsobia umelo. Povedala to napríklad v rozhovore zverejnenom na YouTube kanáli LeontynkaCZ.

Jej tvrdenie aj ďalších odborníkov podporil aj známy nositeľ Nobelovej ceny biológ Prof. RNDr. Jaroslav Flegr, CSc. Napríklad v rozhovore pre portál startiup.sk povedal, že je presvedčený, že vírus je umelý.

Alojz Hlina nenechal nitku suchú na Matovičovi za jeho včerajšiu lotériu
Exposlanec a expredseda KDH Alojz Hlina si tradične neodpustil skritizovať na Facebooku Matoviča za bizarnú očkovaciu lotériu. Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Lukašenkova druhá ťažisková otázka sa vzťahuje na pôvod vírusu

„Druhá otázka je, či skúšali moji kolegovia vo svete zneužiť vírusovú chorobu alebo psychózu zneužiť na svoje ciele a záujmy?" pýta sa rozhodne líder Bieloruska. Vyjadrení o zneužívaní koronavírusu bolo iba na Slovensku neúrekom.

Napríklad iba podľa vyjadrenia Roberta Fica sa na Slovensku zneužíval koronavírus na nezákonný biznis. "Celoplošné testovanie sprevádzané neistotou a právnymi otáznikmi je zavŕšené nezákonným biznisom, za čo musí vláda I. Matoviča niesť politickú zodpovednosť!" vyriekol na margo celoplošného testovania líder Smeru.

Podľa Blahu je celoplošné testovanie biznis a podvod. „Matovič klame ľudí, len aby mohol robiť kšefty s testami. Do malej trnavskej firmy, napojenej na vládu, lejú milióny bez súťaže. O nič iné nejde. Celoplošné antigénové testovanie je podvod!" dodáva populárny poslanec.
Ďalšie legitímne otázky prezidenta

Otázky, ktoré otvoril bieloruský prezident, boli však viaceré. Komu vyhovuje táto infekcia? Kto na nej získal? U koho sú voľby? Kto potreboval stiahnuť žlté vesty z ulíc? Kládol otázky Lukašenko publiku. „No zahrávajú sa s ohňom!" odkazuje prezident. Vyzýva národ, aby nepodľahol psychóze, lebo podľa neho je horšia ako koronavírus.

Fico: všade tam, kde sa USA rozhodli šíriť svoje predstavy o slobode a demokracii, zostali ruiny
„Americké zbrojovky zarobili miliardy na modernizácii afgánskej armády, ktorá dnes uteká a všetku výzbroj zanechá Talibanu. Predstava USA, západnej Európy a Čapútovcov a Korčkovcov, že v Iraku, Líbyi, či Afganistane vybudujú liberálnu spoločnosť... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Petra Demková