Ďalší príbeh z našich hraníc. Alexa „vytočil“ vojak-policajt, no papierov sa od neho nedočkal (VIDEO)
16 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia na slovenských hraniciach nezodpovedá realite šírenia COVI-19. A je tiež nehodná členského štátu EÚ. Požadovanie dokladov o očkovaní, testovaní či prekonaní covidu ľudí hnevá. Mnohí ich odmietajú predkladať.


Jedným z tých, ktorí sa postavili proti takejto kontrole, je aj Alex Peter Pavlovič, ktorý v statuse zverejnil svoj príbeh z príchodu na Slovensko. Zachytil ho v krátkom videu, v ktorom ukazuje, že robiť si z neho „opičku“ nikto nebude. A to najmä preto, že je všeobecne známe, že COVID-19 a jeho mutáciu delta k nám prinášajú aj zaočkovaní, no tých na hraniciach nikto nekontroluje.
Dosť, dosť, dosť! Stále sa niekomu klaňať, zastavovať a oni budú vypisovať papiere

„Už dosť bolo fašistických nezmyslov. Nemali ste sa podvoliť ani testom a ostatným fašistickým totalitným opatreniam na depopuláciu a vyčistenie územia od živej sily. Keby ste od začiatku neboli tupé ovce, nezašlo by to tak ďaleko,“ píše v krátkom statuse Alex Peter Pavlovič.

A čo zachytáva video? Alex prišiel na našu hranicu, kde sa ho ihneď „ujal“ vojak s páskou na ruke s nápisom Polícia. Alex ho upozorňuje, nech mu povie rýchlo, čo od neho chce, pretože sa ponáhľa. Vojak mu ukáže pásku s tým, že on je v tomto momente vlastne policajt. „Viete čo? Ja si také ušijem zajtra,“ hovorí mu Alex, no vojak sa nedá a dosť arogantne odpovedá: „Kľudne si môžete našiť takých koľko chcete.“ Boj dobra a zla však pokračuje.

Ďalší Slovák „porazil“ policajnú hliadku na hraniciach. Na vodiča Jozefa si len tak neprídu (VIDEO)
Stále viac pribúda Slovákov, ktorí sa na hraniciach odmietajú podrobiť vyhláške, ktorá vyšla z dielne hlavného hygienika Jána Mikasa. Po sociálnej sieti koluje video s odvážnym vodičom Jozefom, ktorý sa odmietol na našej hranici podrobiť policajnej... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„No keď takto narýchlo, tak negatívny test máte?“ pýta sa vojak. „Nič nemám. Občiansky preukaz, to je všetko,“ odpovedá Alex. „A ekaranténu...“ pokúša sa o ďalšie potvrdenia vojak-policajt. „Nič, nič nemám. To nie je povinné,“ odpovedá mu Alex. Na to vojak volá, aby mu ohlásili kolegu, zrejme pravého policajta. „Ale rýchlo, rýchlo, vypisujte si čo chcete,“ nabáda Alex. „Ja mám do siedmej čas,“ odpovedá vojačik s tým, že on má času aj do ôsmej. Vtom sa ho však Alex pýta na jeho meno, aby vedel, kto ho vlastne kontroluje. „To vás nemusí zaujímať,“ odpovedá vojak-policajt. „Dovidenia, prajem vám pekný deň,“ reaguje na jeho slová Alex, zaradí rýchlosť a odchádza.



V spätnom zrkadle ešte Alex kontroluje či sa za ním náhodou nejaká hladka nepustila, no nič. „Dosť, dosť, dosť! Stále sa niekomu klaňať, zastavovať a on si bude vypisovať nejaké zasraté papiere, nejaký vojáček,“ hovorí na záver videa Alex Peter Pavlovič.

Ľúty boj Jaroslava na hranici so slovenskými policajtami. Pustili ho bez karantény! (VIDEO)
Mnohí Slováci majú osobnú a najmä nepríjemnú skúsenosť z prechodu našich hraníc pri návrate domov. Šikana, ktorú tam zažívajú pri ukazovaní rozličných potvrdení o zaočkovaní či testoch, je nepríjemná aj ponižujúca. Niektorí z nich sa síce vzopreli,... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik