Alojz Hlina nenechal nitku suchú na Matovičovi za jeho včerajšiu lotériu
16 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Exposlanec a expredseda KDH Alojz Hlina si tradične neodpustil skritizovať na Facebooku Matoviča za bizarnú očkovaciu lotériu.


Na úvod statusu poukázal na príbeh, ktorý reflektuje pokrytectvo, bezcitnosť a absurditu, keď zúbožení ľudia žijúci v biede a psote financujú fresky od Tintoretta v kostole.
Cynizmus, prázdna špajza a pôžičky

„Nič nedokumentuje cynizmus a absurditu Matovičovej lotérie viac, ako vyjadrenie tej milej pani Vierky, ktorá robí riaditeľku domova sociálnych služieb, keď losovala výherkyňu 400 000 tisícovej výhry. Povedala: ‘Tá suma by nám vystačila na dva roky prevádzky,’" píše Hlina.

„Matovičova lotéria nás bude stáť desiatky miliónov eur. Matovič nás už svojim chaotickým konaním pripravil o stovky miliónov eur." poukazuje na plytvanie Hlina. "Táto kolotočárska lotéria mala slúžiť na jeho rehabilitáciu, ktorú si chcel zaplatiť z verejných zdrojov," myslí si exposlanec.

Fico: všade tam, kde sa USA rozhodli šíriť svoje predstavy o slobode a demokracii, zostali ruiny
„Americké zbrojovky zarobili miliardy na modernizácii afgánskej armády, ktorá dnes uteká a všetku výzbroj zanechá Talibanu. Predstava USA, západnej Európy a Čapútovcov a Korčkovcov, že v Iraku, Líbyi, či Afganistane vybudujú liberálnu spoločnosť... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Petra Demková

Fraška, dehonestácia spoločnosti a chabá dôstojnosť lotérie

„Včerajšia trápna fraška však plány na veľký comeback výrazne preformátovala. Myslím však, že po včerajšku by mal niekto zaúradovať. Veď toto predsa nemôžeme robiť," rozhorčuje sa expredseda KDH. Hlina predpokladá, že nehanebnosť lotérie bude pokračovať aj v obchodovaní s adresami, ktoré uviedli súťažiaci.



Podľa Alojza Hlinu je táto lotéria iba dehonestáciou spoločnosti. „Súkromník nech si za svoje peniaze v súkromnej televízii robí trápnosť, akú len chce, ale vo verejnoprávnej televízii za verejné zdroje sa takáto trápnosť nemôže vysielať," myslí si Hlina. Zároveň kritizuje Hegera, že dovolí "vrcholne nedôstojné, nechutné, ponižujúce" predstavenie. Zaráža ho, že premiér dovolí plytvať verejnými zdrojmi a predpokladá, že ho niekto vyzve aby zastavil toto "trápne a nechutné divadlo".



Daňoví poplatníci reagovali pod Hlinov status komentármi



Pán Lukáš Baggio Martiška si napríklad myslí: „Ale treba uznať že chce veľkú dávku ‘talentu’ vedieť nasrať ľudí ešte aj pri takom niečom, ako je rozdávanie peňazí."

Pani Zuzana Szücsová zase predpokladá: „Keby ste sa dostal cez voľby do parlamentu, tak by to bol pre vás určite náramne dobrý projekt a podporoval by ste ho, verím , že sa nemýlim!"

Názor ďalšej užívateľky Facebooku Kamily Slašťanoej Trávničkovej: „Podpisujem sa, od začiatku tvrdím, že je to nedôstojne a ponižujúce pre každého bez ohľadu na postoj k danej téme. Ani nemám odvahu si to pozrieť. Každopádne ak to malo niekoho motivovať k niečomu, podľa môjho názoru sa stal presný opak a to tvrdím od začiatku."



Deň otvorených dverí v parlamente tento rok zrušili. A dobre vedia prečo, myslí si Taraba
Tradičný Deň otvorených dverí Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý sa mal konať v štátny sviatok na Deň Ústavy SR 1. septembra, zrušili a presunuli na neurčito. Podľa Tarabu dobre vedia, prečo tak urobili. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Peter Sulek