„Fašista! Fašista! Fašista!“ Kričali ľudia v Nemcami vypálenom Kališti na premiéra Hegera
15 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Premiér Eduard Heger to nemá ľahké. Hoci sa snaží chodiť pod Slovensku a robiť čo môže aby upokojil vášne ľudí namierené voči jeho vláde, nie veľmi sa mu to darí. Prvú „facku“ dostal od ľudí v Poltári, teraz si vypočul svoje od tých, ktorým sa prihováral vo fašistami vypálenej obci Kalište.


V Banskej Bystrici sa včera napokon predsa len konal naplánovaný protest nahnevaných Slovákov voči súčasnej vládnej garnitúre, no Eduard Heger si cestu medzi nich nenašiel. Zrejme vedel prečo. Napriek tomu ho nadávky nespokojných ľudí neminuli. Ako píše portál 1.pluska.sk, premiér sa zúčastnil na slávnosti vo fašistami vypálenej obci Kalište.
Snažil rozprávať k téme fašizmu a nacizmu, no sám si od ľudí vypočul slová, že je fašista

Predseda vlády Eduard Heger sa tentokrát vybral do fašistami vypálenej obce Kališke v Banskobystrickom okrese. Spolu s ním tam ako rečníci vystúpili podpredseda Národnej rady Milan Laurenčík, podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter i verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová. Kalište bolo významným centrom v rámci Slovenského národného povstania a jeho obyvatelia sa do histórie spojenej s vojnou zapísali ako tí, ktorí pomáhali partizánom v boji proti nacistom. Tragickým sa však stal 18. marec v roku 1945, keď nemecké vojsko dedinu obkľúčilo a vypálilo, pričom o život prišlo 13 ľudí a 36 domov sa premenilo na popol.

Heger to schytal priamo do tváre: „Fúúúúúj“, „Hanba“ či „Zlodejská banda!“ kričali rozhnevaní Poltárčania (VIDEO)
Mala to byť sláva, miesto toho iba piskot, nadávky a napokon útek preč. Asi tak sa odohrávala návšteva premiéra Eduarda Hegera v Poltári. Predseda vlády bol tak prvým koaličným politikom, ktorý na vlastnej koži pocítil, aký je on a jeho vláda ľuďmi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021

Edaurd Heger sa síce snažil rozprávať k téme fašizmu a nacizmu, no sám si od ľudí vypočul slová o tom, že on i celá koalícia sú fašisti. Tentokrát síce hneď nezutekal ako v Poltári a ľuďom, ktorí mu skákali do jeho reči a nazývali ho fašistom povedal, že práve toto je výdobytok demokracie keď si každý môže povedať svoj názor. „Povedzme si však, že do demokracie patrí práve to, aby to bolo slušné a aby to neobmedzovalo slobodu druhých ľudí. Takže pokiaľ je to v tomto duchu, je to správne, pretože to je to, čo sme chceli a za čo sme bojovali,“ povedal Heger. Na to, ako vláda obmedzuje ľudí, ktorí sú proti povinnému očkovaniu zrejme pri tom akosi pozabudol.


V Banskej Bystrici sa včera protestovalo. Zúčastnil sa aj poslanec Kuffa a hovoril o boji za práva a slobody občanov SR
Na sobotňajšom proteste v Banskej Bystrici sa zúčastnili nespokojní občania. Žiadali vypísanie predčasných parlamentných volieb, ako to žiadala vyše 600-tisícová petícia. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Ivan Mihale