Spor o vakcíny ukazuje, ako veľmi sme si nechali vnútiť nenávisť. Profitujú z toho politici médiá
14 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Spor o vakcíny je skutočne vážny. No nesúhlasiť a nenávidieť sú dve rozdielne veci a niekedy je až veľmi ľahké zameniť si ich. Nechali sme si vnútiť nenávisť a profitujú z toho politici a médiá.

Nie je problém, že množstvo ľudí ľudí verí vakcínam proti COVID-19. Nie je problém, že rovnako veľké množstvo im neverí. Problém je v tom, že množstvo ľudí, ktorí im neveria, sa dali zaočkovať proti svoj vôli, pretože ich k tomu núti systém. No máme tu ešte väčší problém. Ide o to, akým spôsobom si navzájom vyjadrujeme nesúhlas ohľadom našich postojov k očkovaniu. To už ani nie je vyslovovanie názorov, ale ventilovanie nenávisti. Preto otázka stojí nasledovne. Kde sa v nás zobralo toľko nenávisti?

Progresívna Zuzana Števulová vynadala mainstreamu: Je mi z tohto úprimne zle, hanbite sa!
Trápne. Nijako inak sa nedá nazvať hon za senzáciou! Mainstreamové médiá zverejnili príbeh 16-ročnej športovkyne Annymárie. "To fakt v honbe za čítanosťou je bežné volať 16-ročnej a pýtať sa jej na tehotenstvo a potrat? A písať o tom s celým jej... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Rozmohla sa nám kultúra nenávisti

Niekto by mohol podľahnúť pokušeniu a tvrdiť, že hlavným protagonistom nenávisti vo verejnej diskusii je Igor Matovič. Mal by síce pravdu, ale to nie je odpoveď na našu otázku, pretože tento pán nenávisť nestvoril. On sa jej len chopil.

Nebolo by však spravodlivé ostať iba pri Igorovi Matovičovi, pretože nielen v súvislosti s očkovaním, ale pri takmer každom politickom spore produkujú nenávistné prejavy viacerí. Politici, štátni úradníci, novinári, aktivisti a predovšetkým bežní ľudia.
Nechali sme si vnútiť myslenie stáda

Nahromadilo sa v nás množstvo nenávisti, pretože už roky sa nechávame vláčiť politikmi a médiami bahnom lží, manipulácií, osočovania, nespravodlivosti a nevraživosti. Nechávame si vnucovať nielen slovník, ale aj myslenie stáda. Nechávame sa vťahovať do konfliktov, ktoré vlastne ani nie sú naše, no akosi sme si zvykli žiť v nejakom košiari. Zväčša nepriateľsky vyhranenom voči inému košiaru.

Fico: Hochštaplerské Aktuality klamú, len sa tak práši. Neverím v očkovanie!
Robert Fico upozornil na dezinformačné a manipulatívne praktiky liberálneho portálu Aktuality. Podľa neho portál klame, len sa tak práši a zopakoval svoj negatívny postoj k očkovaniu proti COVID-19. Myslí si, že neúčinnosť očkovania sa... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Peter Sulek


Nenávisť však nie je naším spojencom. Naopak, je naším nepriateľom a je v službách tých, čo z nej profitujú. To politici potrebujú mať národ rozdelení na dobrých a zlých, pretože tak sa ľahšie manipuluje s davom a zastiera nielen neschopnosť, ale aj korupcia. Z nenávisti profitujú aj korporátne médiá, pretože čím vyhranenejšia a nenávisťou zaslepenejšia je ich čitateľská základňa, o to vernejší košiar priaznivcov majú a o to výhodnejšie môžu "svoje" publikum predať zadávateľom reklám.
Nenávisť zotročuje

Nenávidíme sa navzájom kvôli vakcínam a myslíme si, že stojíme na správnej strane. Isteže, máme na názor právo. No ak sa nechávame ovládať nenávisťou, nie sme slobodní, ale manipulujú nami tí, ktorým naša zaslepenosť vyhovuje. Nedovoľme im to viac.

Orbán ju odmietol, u nás kniha pre deti s LGBT obsahom vychádza dokonca s podporou štátu
14 | 08 | 2021 | Peter Sulek