Róbert Kaliňák sa rozhovoril o obludných zisteniach v policajných kruhoch
14 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Na povrch vyšli fascinujúce informácie z rozhovoru, ktorý poskytol Róbert Kaliňák portálu ereport.sk.


Najdlhšie slúžiaci bývalý minister vnútra sa rozhovoril o posledných udalostiach, ktoré otriasajú Slovenskom. Pojednával v ňom o údajnej vojne silových zložiek, kauze Santusová a o korupcii.



 Mediálne mainstreamové ticho a galaktický škandál prebieha v priamom prenose...

Exminister zhodnotil terajšie pomery v polícii. Podľa jeho slov je celá činnosť policajných káuz zameraná na diskreditáciu polície. Šokujúce je, že podľa neho polícia nemá dôkazy, a preto si ich musí vyfabrikovať cestou kupovania svedeckých výpovedí od zločincov, ktorým dali status kajúcnika. Motivácia realizovať takú ohavnosť bola vykonávaná len za tým účelom, aby diskreditovali a perzekvovali opozíciu, myslí si exminister.  Zhodnotil, že „polícia vôbec nemá rozviazané ruky. Má iba prikázané ruky smerom k opozícii."  Kaliňák podložil svoju argumentáciu faktami: „Na to prišla SIS, že nakupujú svedkov a stojí to milióny daňových poplatníkov."

Naznačil,  že statočnú vyšetrovateľku Santusovú, ktorá odhaľovala trestnú činnosť páchanú terajšou vládnou garnitúrou cestou NAKA a špeciálnej prokuratúry, budú chcieť umlčať.  „Jej hrozí ten istý osud, ako Pčolinskému,"  povedal exminister. Podľa jeho slov tieto veci nebudú môcť zamiesť pod koberec, aj keď sa veľmi o to snažia. Tých vecí je totiž veľa a sú pod drobnohľadom. Však Pčolinský nebude môcť byť v base donekonečna a správa SIS uzrela svetlo sveta, myslí si Kaliňák.

Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Priestor v médiách dostane aj hlúpy politológ. Však aj on je iba človek, ich človek...

Podľa slov exministra „žiadna Kaliňákova či Lipšicova skupina policajtov neexistuje". Politológa Radoslava Štefančíka označil za hlúpeho človeka. Jeho tvrdenia o tom, že vo vnútri polície sú medzi sebou bojujúce, skupinky vyvrátil argumentom: „Policajti sa nedosadzujú. Všetci tí, o ktorých sa dnes bavíme, majú roky praxe. Majú za sebou 10 či 15 ministrov." Kaliňák pochybuje, či politológ Štefančík tuší o formálnych a neformálnych väzbách a súvislostiach vnútri polície.
Ostro sledovaný vlak, parkovanie a Pellegriniho údajný úplatok...

Kaliňák si myslí, že jemu a ani Ficovi nemá prečo zaklopať na dvere NAKA. „Za parkovanie a prekročenie rýchlosti NAKA ešte nezasahuje," myslí si. Exminister v rozhovore uviedol, že Smer nepotrebuje neoficiálnych sponzorov a jeho účtovníctvo je ostro sledovaný vlak. Medializované informácie, že Pellegrini mal vziať úplatok, považuje za úplný nezmysel.

Róbert Kaliňák by zistenú korupciu u jeho podriadených nahlásil a tiež sa vyjadril na margo Matovičových fabulácií o jeho imaginárnej korupcii. „Mňa nikto v tejto veci nevyhľadával a ani o nič nežiadal," zdôvodnil. „Mali sme svoje kauzy ako Hedviga Malinová, výbušnina v Írsku, unesený Vietnamec. Ale ak sa nemýlim, toto nie sú korupčné kauzy. Boli sme pod takou intenzívnou kontrolou médií, že skontrolovali všetko," uviedol exminister vnútra Kaliňák.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK