Raši o dátovom pekle: Táto vláda amatérov a chaosu zverejňuje len dáta, ktoré sa jej hodia
14 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Dátové peklo pokračuje! Odkazuje na to niekdajší minister zdravotníctva Richard Raši na svojom facebookovom účte. Zároveň zdôrazňuje, že bude žiadať súčasného šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského, aby zverejnil skutočné pandemické štatistiky. V opačnom prípade je jeho snaha o čo najvyššiu zaočkovanosť falošná, tvrdí.

"Ako lekár, primátor a aj ako vicepremiér som sa vždy rozhodoval na základe faktov a dát. Táto vláda amatérov a chaosu však vytvorila na Slovensku dátové peklo a zverejňuje len dáta, ktoré sa jej hodia," začal Raši.
Z našich peňazí

Odkazuje aj na očkovaciu lotériu ministra Igora Matoviča, ktorá je platená z peňazí všetkých Slovákov. "Máme zaočkovanú polovicu dospelej populácie a aby Matovič a Heger presvedčili ďalších, idú im rozdávať naše spoločné peniaze v lotérii a ako sprostredkovateľský bonus. A už niekoľko dní sa dožadujem zverejnia dát, ako očkovanie vplýva na nové prípady koronavísusu, koľko novo nakazených bolo očkovaných a koľko neočkovaných, koľko z nich skončilo v nemocnici a či na ventilácii. Vláda nič - nereaguje," sťažuje sa poslanec Hlasu.



Podľa neho by práve tieto štatistiky mohli presvedčiť nerozhodnutých, že očkovanie ochráni ich, ale aj ľudí v okolí. "Preto ako člen zdravotníckeho výboru aj oficiálne požiadam ministra Lengvarského, aby tieto štatistiky začal pravidelne zverejňovať. Ak to nespraví, nemá úprimnú snahu zvýšiť zaočkovanosť na Slovensku," uzatvára Raši znepokojene.

Kováčik žiadal o prepustenie na slobodu pod ťarchou nových skutočností. Zamietlo sa.
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik dnes opätovne žiadal Špecializovaný trestný súd o prepustenie z väzby. Informáciu priniesla TASR. Poukazuje na nové okolnosti, okrem iného na krivú výpoveď Csabu Dömötöra. Kováčik má podozrenie, že výpovede... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková