Rakúsko sprísnilo podmienky: Ani po dávke vakcíny vás do krajiny nepustia
14 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Na cestovanie do Rakúska od stredy nebude stačiť jedna dávka vakcíny, od ktorej podania uplynulo dvadsaťdva dní. Na Twitteri o tom informovalo české veľvyslanectvo vo Viedni, podľa ktorého bude nutné mať očkovanie dokončené, informuje iDnes.


V Rakúsku bude druhá dávka od spoločností Moderna, AstraZeneca či Pfizer / BioNtech platiť hneď od dňa, kedy ju pacient dostal. Neočkovaní musia mať platný test na prítomnosť COVID-19. Rovnaké pravidlo týkajúce sa očkovania bude podľa ambasády platiť aj pre návštevu reštaurácií, ubytovacích zariadení a športových či kultúrnych podujatí. V ich prípade však nariadenie začne platiť už od nedele 15. augusta. Sprísnenie sa netýka ľudí, ktorí dostali jednodávkovú vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson.

Pre tých, ktorí prekonali koronavírus v posledných šiestich mesiacoch, či pre tých, ktorí sa nechávajú testovať, sa nič nemení. Testovaní musia predložiť antigénny test, nie starší ako 48 hodín, alebo PCR test starý maximálne 72 hodín.

Rakúska vláda sprísnením opatrení reagovala na nárast počtu infekcií v posledných dňoch. Krajina v piatok zaregistrovala tisícku novo pozitívnych, čo je najviac od tohtoročného mája. Krajina sa v piatok na takzvanej mape cestovateľov posunula zo zelenej do oranžovej kategórie.

Rakúsko je jedným z najdôležitejších partnerov Ruska v Európe, uviedol Putin
Rakúsko je jedným z najdôležitejších ruských európskych partnerov, tvrdí ruský prezident Vladimir Putin, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Lukáš Leca